Proteina care-ti pastreaza amintirile – o descoperire revolutionara!

0
(0)

pastreaza amintirilePastreaza amintirile intacte! Nu albumul de poze, ci proteina IGF-II…

Uitarea este cea mai trista boala. Odata cu trecerea timpului, frumusetea, banii, prietenii, tineretea…toate se duc. Si ramanem cu amintirile, cea mai de pret comoara a noastra. Dar, din pacate, cateodata si ele pier din pricina unor boli care implica pierderea progresiva a memoriei.

Vesti bune! S-a descoperit proteina care pastreaza amintirile si ne protejeaza momentele frumoase ale vietii de necrutatoarea uitare. Ce inseamna aceasta descoperire pentru omenire?

Secretul care-ti pastreaza amintirile sau “elixirul memoriei”

Descoperirea apartine cercetatorilor de la Mount Sinai School of Medicine din New York, care si-au dedicate ultimii ani investigarii mecanismelor creierului uman ce duc la formarea de noi amintiri…si au descoperit si ce anume pastreaza amintirile noastre: proteina IGF-II.

Tot un experiment pe soareci a condus la mareata descoperire.  In cadrul acestuia, respectiva proteina le-a fost injectata, iar soarecii au fost capabili sa-si aminteasca situatiile periculoase la care au fost supusi si sa le evite. Implicatiile pentru oameni? Majore.

Cercetatorii sunt de parere ca proteina IGF-II va putea fi folosita, in curand, in tratamentul bolnavilor de Alhzeimer, o boala de actualitate, care implica pierderea memoriei. Astfel, aceasta va putea inlocui medicamentele care s-au dovedit a fi capabile doar sa incetineasca procesul de uitare, nu sa il si stopeze.

Cum pastreaza amintirile proteina IGF-II?

Observatia care a dus la concluzia ca aceasta proteina protejeaza si pastreaza amintirile a fost aceea ca, in timpul procesului de invatare, nivelul de IGF-II creste in hippocampus, iar blocarea cresterii acesteia duce la imposibilitatea formarii memoriei pe termen lung.

Take care of all your memories. For you cannot relive them. (Bob Dylan)

Si-atunci, vine intrebarea: ar putea fi inversat procesul, in sensul “stergerii” unor amintiri din mintea noastra? Sunt convinsa ca si acest lucru ar fi o minune pentru foarte multi oameni, in special pentru cei care au trait experiente neplacute sau dureroase de-a lungul vietii…

Pastreaza aminitirile…in mod natural?pastreaza amintirile

Desigur, descoperirea ce pastreaza amintirile reprezinta salvarea multor oameni bolnavi si fericirea celor din jurul lor. Dar cat de naturala este aceasta solutie? In lupta dintre stiinta si natura, caracteristicile proprii umanitatii par a se diminua, iar acea doza de neprevazut a vietii e in continua scadere. Desigur, vom fi mai sanatosi…dar vom ramane la fel de umani?

Se pare ca fiecare minune are un pret…

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.