Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale

0
(0)

Cand vine vorba despre anxietate, toata lumea are solutii la care apeleaza cu prioritate. Desi unele persoane pot opta pentru tratament medicamentos (in general cuplat cu terapie) altele merg pe un drum diferit si incearca remedii naturale pentru anxietate.

Iar anxietatea este o stare destul de prevalenta – conform specialistilor, aproximativ 25% dintre adulti experimenteaza la un moment dat in viata un anumit tip de tulburare de anxietate. Iar stresul se poate incadra in toate tipurile de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizata (ingrijorare excesiva, constanta care dureaza mai mult de sase luni), anxietatea sociala, tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburarea de stres post-traumatic.
Anxietatea este un sentiment de ingrijorare sau teama fata de viitor, care se poate manifesta sub forma de ganduri ingrijoratoare sau sub forma unei senzatii fizice neplacute sau sub ambele forme.

Senzatiile de anxietate si stres pot fi provocate de o serie de lucruri: poti fi ingrijorat de un deadline, de o discutie cu partenerul, de rezultatele unor analize si asa mai departe.
Senzatiile fizice pe care le implica anxietatea pot include transpiratie, ameteala sau batai accelerate ale inimii. In cel mai rau caz, anxietatea poate afecta chiar activitatile zilnice, performanta la serviciu si relatiile inter-personale.
Daca te confrunti in mod constant cu stari de anxietate este important sa nu uiti ca nu e vina ta, ci sunt rezultatul unei varietati intregi de factori. Nimeni nu alege sa stea mereu cu un nod in gat sau cu un ghem in stomac sau sa isi faca intotdeauna griji din orice. Daca ai probleme de anxietate, ai nevoie de compasiune si sprijin, nu sa te simti rusinat si vinovat. De aceea, daca esti in cautarea unor moduri naturale de a-ti atenaa anxietatea, iata mai jos cateva idei, unele poate cunoscute, altele cu adevarat surprinzatoare.

Turmericul si piperul negru

antibiotice naturale turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai apreciate condimente pentru reducerea anxietatii, fiind in primul rand un antioxidant puternic. El ajuta creierul sa reduca efectele daunatoare ale expunerilor inflamatorii asociate cu cresterea nivelului de stres. Adauga intotdeauna si un praf de piper negru alaturi de turmeric, pentru ca mareste cu 2000% eficienta antioxidantului activ – curcumina.

Suplimentele si ierburile

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 1

Anxietatea poate fi uneori cauzata de dezechilibre chimice, asa cum este nivelul scazut al serotoninei sau nivelurile cronice ridicate de cortizol. Anumite suplimente si plante pot contribui la corectarea dezechilibrelor chimice, un astfel de exemplu fiind ashwagandha, care reduce anxietatea si stresul. Ea este disponibila in multe forme, de la pastile la cafea cu ciuperci. Suplimentele adaptogene – din plante si ciuperci – pot contribui si ele la reducerea anxietatii si la imbunatatirea starii de spirit.

Meditatia

gandurile pot modifica genele meditatia

Un remediu destul de evident, meditatia efectuata regulat si practica de mindfulness pot contribui enorm la atenuarea anxietatii. De asemenea, cercetarile au descoperit ca meditatia are multe beneficii pentru sanatate – pe langa faptul ca este importanta in reducerea anxietatii, ea poate ameliora stresul, depresia si insomnia.

Tehnicile de respiratie

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 2

Anxietatea se poate manifesta atunci cand te simti lipsit de control, de obicei din cauza unui factor extern sau a unui eveniment viitor. Constientizarea respiratiei poate fi de ajutor in aceste situatii, pentru ca te ancoreaza in momentul actual si te ajuta sa detii mai mult control asupra ratei si profunzimii respiratiei.

In mod similar, poti incerca si yoga cu respiratie, o forma de yoga in care aduci respiratia in prim plan si te straduiesti sa iti limpezesti mintea. S-a demonstrat ca aceasta tenica moduleaza activitatea si conectivitatea in acele zone ale creierului implicate in procesarea emotionala, atentie si constientizare, ceea ce este foarte util in atenuarea simptomelor de anxietate. Concentrarea asupra respiratiei actioneaza, de asemenea, ca un mod de a-ti indeparta gandurile de la ceea ce iti provoaca stres, oferindu-ti astfel o stare deplina de calm.

Analiza gandurilor

Pentru ca fiecare dintre noi are nevoie de lucruri diferite in momente diferite, e bine ca oamenii sa aiba la dispozitie o gama variata de instrumente pentru atenuarea starilor de anxietate. Exista multe momente in care o minte anxioasa are nevoie de linistire constanta si de directionarea catre o gandire mai sanatoasa.

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru linistirea unei minti anxioase este lucrul cu propriile ganduri, practic un proces foarte simplu dar foarte eficient de analiza a gandurilor. Procesul presupune alegerea unui gand care provoaca anxietate la un moment dat si formularea unei serii de intrebari edificatoare si adesea eliberatoare pe marginea sa: E adevarat? Stii sigur ca e adevarat? Cum reactionezi si ce se intampla cand crezi in acel gand? Cine ai fi fara acel gand?
Asadar, daca esti ingrijorat ca ai putea fi concediat, de exemplu, poti trece prin aceste intrebari pentru a evalua daca anxietatea ta este sau nu bazata pe realitate.

Tehnica Libertatii Emotionale

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 3

Tehnicile “on-the-spot”, asa cum este Tehnica Libertatii Emotionale (EFT) poate fi eficienta pentru calmarea sistemului nervos. Ea implica presarea pe punctele de presopunctura de pe corp – pe care ti le poate arata cineva precum un terapeut sau pe care le poti invata printr-un video online. Cand presezi, vei sta de vorba cu tine despre problema cu care te confrunti.
De exemplu, daca resimti anxietate in legatura cu un viitor interviu de angajare, iti poti spune: „Chiar daca sunt ingrijorat cu privire la interviu, accept profund si pe deplin ceea ce simt”. Cu cat o spui mai mult, cu atat vei interioza mai mult cele spuse si vei fi mai putin ingrijorat cu privire la situatia care te-a tulburat.

Auto-refugiul

Ofera-ti singur o imbratisare, incrucisand bratele peste piept si mangaindu-te intr-o miscare de sus in jos de la umeri catre coate. Impulsul senzorial te ajuta sa atenuezi anxietatea si sa te calmezi. E ca si cum ai crea un refugiu interior in care te simti sigur si care te ajuta sa reprocesezi si in cele din urma chiar sa scapi de durerea fizica si emotionala. Un astfel de demers poate fi foarte linistitor.

Iesirile in natura

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 4

Multe studii au aratat ca iesirile in natura au multe beneficii fizice si psihologice – contribuie la reducerea stresului si a anxietatii, stimuland in acelasi timp starea de spirit. In plus, toate impulsurile senzoriale iti pot oferi ceva pe care sa te concentrezi, in afara de grijile care nu-ti dau pace.
Natura poate fi calmanta si este inrudita cu alte practici care stimuleaza nervul vagus, (principala parte a sistemului nervos parasimpatic, ce controleaza starea de spirit), asa cum este fredonatul sau cantatul.

Hidratarea sustinuta

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 5

Probabil stii deja ca e bine sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi, insa cel mai probabil nu realizezi ca acest lucru poate contribui si la reducerea anxietatii. Hidratarea adecvata este cheia pentru o forma mentala buna, pentru ca promoveaza fluxul sanguin sanatos si oxigenarea creierului, fiind in stransa legatura cu un raspuns sanatos la stres. O buna hidratare contribuie, de asemenea, si la reducerea inflamatiei din creier, asociata cu mai putine simptome de anxietate.

Sedintele de terapie

Te confrunti cu stari de anxietate? Incearca aceste remedii complet naturale 6

O alta solutie ce pare evidenta. La primele senzatii de anxietate, mergi la terapeut, care te va ajuta sa creezi instrumente prin care sa depasesti si sa previi anxietatea. Daca ai in familie persoane cu tulburari de anxietate, poti merge la terapeut si preventiv, pentru ca e foarte posibil sa ai o predispozitie catre astfel de stari.
Un terapeut te poate ajuta sa intelegi daca te confrunti cu tulburari de anxietate si iti poate oferi modalitati de a reformula gandurile anxioase si sugestii pentru situatiile in care mintea ta nu se poate linisti. Fie ca este vorba despre o anxietate situationala si pe termen scurt, fie ca te lupti cu ea de ceva timp, terapia poate fi benefica. Iar intre timp poti folosi instrumentele de atenuare a anxietatii de mai sus.

Sursa: https://www.thezoereport.com/wellness/best-natural-remedies-for-anxiety

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.