Descoperire: Mirosul corpului ne tradeaza varsta

0
(0)

mirosul corpului

Mirosul corpului se schimba odata cu trecerea anilor

Daca esti una dintre persoanele fericite pe chipul careia nu se poate citi varsta reala, ar trebui sa stii ca mai exista un factor care ne tradeaza, si anume… mirosul corpului. Conform unui studiu citat de ScienceDaily.com, oamenii pot intui varsta semenilor sai pe baza mirosului, unul care se schimba odata cu trecerea anilor si, atentie, nu in rau! Din contra.

Mirosul corpului, in functie de varsta

Mirosul corpului uman, la fel ca cel al animalelor, contine numeroase componente chimice care ne pot transmite informatii despre noi, cum ar fi varsta sau starea de sanatate. Johan Lundström, neurolog la Monell Chemical Senses Chenter, a realizat un studiu care mai apoi a fost publicat in PLoS ONE, privind mirosul corpului si capacitatea acestuia de a “vorbi” depre o anumita persoana.

Astfel, au fost colectate mostre de miros corporal de la 3 grupuri formate din cate 12 – 16 indivizi, cu varste cuprinse intre 20 si 30 ani pentru primul grup, 45 – 55 ani pentru cel de-al doilea si 75 – 95 ani pentru grupul din urma, fiecare subiect fiind nevoit sa doarma timp de 5 nopti intr-un tricou neparfumat din care au fost decupate apoi zonele corespunzatoare axilelor.

Mirosurile au fost apoi testate de 41 persoane cu varste cuprinse intre 20 si 30 ani, acestea fiind rugate sa atribuie o varsta fiecarui miros. Rezultatul surpriza nu a fost neaparat faptul ca respectivele persoane au identificat corect categoria de varsta, ci faptul ca au apreciat mirosul corpului persoanelor din cel de-al treilea grup ca fiind mult mai placut decat al celorlalti.

Se pare ca mirosul persoanelor in varsta, specific zonei axilelor, este unul neutru, mai putin deranjant decat al celorlalte categorii de varsta… in ciuda credintei conform caruia exista un miros deranjant, specific batranilor, care in Japonia are chiar si un nume – kareishū.

Mirosul corpului – o arma a seductiei

Insa mirosul corpului este extrem de important la capitolul “atractie”… Se pare ca parfumurile de vanilie, de scortisoara si de levantica au cel mai mare impact asupra dorintei sexuale, in special asupra celei a  barbatilor. 😉

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.