De ce este important sa stii sa vorbesti limba engleza? Cateva motive importante

0
(0)

Vazand numarul de anunturi despre cursuri de limba, este posibil sa va intrebati de ce este important sa stiti cum sa vorbiti limba engleza. Nu exista un singur raspuns pentru asta, daca nu mai multe, si pentru toate gusturile. Explicam principalele motive pentru care este important sa inveti limba engleza.

De ce este important sa stii sa vorbesti limba engleza?

Pentru ca este limbajul universal

Daca exista ceva pe planeta care seamana cu o limba universala, este engleza. Stiind cum sa vorbesti limba engleza iti garanteaza ca poti comunica in mare parte a lumii. Engleza este cea mai acceptata limba atunci cand oameni din diferite tari se intalnesc din orice motiv. De fapt, se estimeaza ca una din cinci persoane vorbeste limba engleza.

Engleza este limba oficiala in lumea stiintei, afacerilor, finantelor, medicinei sau turismului.

Pentru ca va ajuta sa gasiti un loc de munca (sau sa obtineti unul mai bun)

Trebuie doar sa intri pe site-urile cu locurile de munca sau in orice alt portal de joburi pentru ati da seama ca engleza a devenit o limba esentiala pe piata muncii. Chiar si in locurile de munca in care la prima vedere ai spune ca este inutil sa stii limba engleza, o vei gasi ca o cerinta.

Pentru ca iti deschide o noua lume a cunoasterii

In ciuda cat de raspandita este spaniola, este inca foarte dificil pentru studenti sa gaseasca bibliografie in limba lor. Aproape fiecare carte majora pe orice subiect este scrisa in limba engleza sau tradusa in limba engleza, astfel incat vorbind aceasta limba deschide usa catre o lume vasta a cunoasterii.

Se estimeaza ca 85% din paginile web sunt scrise in limba engleza. Va puteti imagina cat de multe informatii va lipsesc pentru ca nu stapaniti limba?

Pentru ca este distractiv

Cei care sunt obisnuiti sa vada seriale si filme in versiunea originala spun intotdeauna ca aceasta versiune este intotdeauna mai buna decat orice dublare. E adevarat, pentru ca in dubbing, oricat de bun ar fi, lucrurile se pierd mereu. Daca Breaking Bad sau Game of Thrones ti se par deja opere de arta, imagineaza-ti cum va fi sa le vezi in engleza. Vezi cursuri intensive engleza online copii.

ENGLEZA IN AFACERI

Importanta limbii engleze ca limba franca globala este deosebit de vizibila in afacerile internationale. Chiar si in domenii in care este extrem de valoros sa vorbesti mai multe limbi si, cel mai important, diversitatea – diplomatia si educatia, de exemplu – engleza ramane limba dominanta.

Capacitatea de a comunica eficient la nivel transfrontalier si cu birourile din intreaga lume este esentiala in locurile de munca diverse din punct de vedere geografic si cultural de astazi. Tsedal Neeley, profesor la Harvard Business School, spune ca bilingvismul este raspunsul.

„Companiile au nevoie de o strategie lingvistica, mai ales daca au aspiratii internationale”, explica el. Avantajele utilizarii unei limbi franca in mediul de afaceri sunt numeroase: de la comunicarea transfrontaliera fluenta la capacitatea de a oferi servicii clientilor internationali.

Engleza, dupa cum subliniaza Neeley, „… este limbajul de afaceri global chiar acum.” Nu are rost sa reinventam roata din punct de vedere lingvistic si majoritatea companiilor nu au niciun stimulent sa se distanteze de engleza, chiar daca au nevoie de alte limbi pentru a vinde sau implementa produsele sau serviciile la nivel local, de exemplu.

Managerii vorbitori de limba engleza sunt la mare cautare, deoarece sunt considerati a fi mai bine pregatiti sa gestioneze proiecte si companii la nivel global si echipe multinationale. Acest lucru creeaza un proces de feedback pozitiv care consolideaza si mai mult importanta limbii engleze pentru persoanele care doresc sa lucreze si sa faca comert la nivel international.

PROBLEMA DIPLOMATIEI

Desi engleza este una dintre cele sase limbi oficiale ale Organizatiei Natiunilor Unite si una dintre cele doua limbi oficiale ale NATO – si, prin urmare, cruciala in diplomatia internationala in ansamblu – UE aminteste si mai clar cat de importanta a devenit engleza.

In ciuda faptului ca pozitia oficiala a UE este ca toate limbile sunt egale, Alison Graves, responsabila de formarea interpretilor, subliniaza ca engleza are acum mai multa difuzie si, prin urmare, mai multa valoare (desi nu este oficiala), pe langa faptul ca predomina asupra limbii franceze, dominanta in mod traditional pe continentul european. Astazi este cea mai utilizata dintre cele trei limbi de lucru ale Uniunii Europene si, dupa cum subliniaza Alison Graves, a devenit indispensabila.

UN SCENARIU DE DIVERSITATE PE INTERNET

Spatiul online, pe de alta parte, continua sa se incline spre limba engleza. Dar, in multe privinte, este mai reprezentativa pentru diversitatea care caracterizeaza lumea noastra. Desi engleza este limba fundamentala a World Wide Web si a fost predominanta in primele sale zile, „doar” 40 la suta din continutul online este in limba engleza astazi si mai putin de 30 la suta dintre utilizatorii sai sunt vorbitori nativi.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.