Cum să ai o viață sănătoasă în 2023?

0
(0)

Viața în 2023 poate fi haotică. Timpul pare a se scurge mult prea repede, iar noi nu apucăm de cele mai multe ori să facem tot ceea ce ne propunem. Să nu mai spunem că mai și uităm de lucruri care chiar sunt necesare pentru o viață sănătoasă! Ei bine, deși ritmul vieții pare a fi unul alert, iar o viață cât mai sănătoasă posibil pare a necesita mult timp, există mici trucuri pe care le poți îndeplini și care pe termen lung chiar fac diferența.

Cum poți avea o viață cât mai sănătoasă și lungă în anul 2023?

Hidratează-te din plin

Probabil vezi și auzi peste tot: hidratarea este foarte importantă! Și asta pentru că într-adevăr este. Desigur, având multe pe cap și fugind dintr-o parte într-alta, câteodată uităm să bem apă și ajungem la finalul zilei să constatăm că nu ne-am hidratat corespunzător. Ce poți face în această situație, pentru a nu uita să bei apă? Ei bine, unul dintre trucurile pe care le poți încerca este să-ți setezi câteva alarme de-a lungul zilei care să-ți amintească să bei câte un pahar cu apă. De asemenea, există tot felul de aplicații care-ți trimit notificări din oră-n oră, ceea ce poate ajuta. Totodată, dacă ești genul de persoană care apreciază detaliile, poți opta pentru o sticlă de apă colorată sau cu un model care-ți place, iar în felul acesta poate îți va fi mai ușor să-ți amintești să te hidratezi.

Mâncare: calitate, cantitate sau ambele?

Știm cu toții cât de importantă e alimentația. Totodată, știm și cât timp necesită planificarea unor mese sănătoase și chiar prepararea lor. Ce ai putea încerca? Ei bine, poți comanda produse alimentare naturale, pe care ulterior să le folosești în prepararea mâncării. Pe lângă faptul că mesele vor fi mai gustoase, vor fi și mai sănătoase. Totodată, dacă îți planifici din timp mesele pentru o săptămână întreagă, îți va fi și mai ușor atât să faci cumpărăturile, cât și să-ți organizezi timpul pentru a găti. Și, pentru că e greu să renunți definitiv la mâncarea nesănătoasă și câteodată te apucă pofta de tort cu ciocolată, un sfat pe care specialiștii îl recomandă este să fii mai atent la cantitatea de mâncare pe care o consumi. Dacă tot nu poți renunța la tot ceea ce este nesănătos, cel puțin poți încerca să consumi mai puțin.

Mișcă-te!

Sportul este esențial, iar orice tip de mișcare ajută și chiar face diferența pentru un stil de viață sănătos! Nu trebuie neapărat să mergi la sală dacă nu e pentru tine. Poți să faci, de exemplu, plimbări zilnice. Dacă-ți place muzica foarte mult, înscrie-te la un curs de dans. Mergi la patinoar, plimbă-te cu bicicleta și înoată! Există nenumărate activități sportive care sunt chiar distractive. Sportul ajută atât corpul, cât și mintea, așadar, după ce îți miști corpul nițel îți va fi mult mai ușor până și să gândești gânduri frumoase!

Înconjoară-te de persoane care au un impact pozitiv asupra ta

Cineva spunea că tu ești suma tuturor oamenilor din jurul tău, iar acest lucru este chiar adevărat. Împrumutăm involuntar o mulțime de obiceiuri de la persoanele din jur, iar de aceea este foarte important să-i selectăm cum se cuvine. Viața e scurtă, nu-ți pierde timpul cu oameni care nu te fac să te simți bine sau de la care simți că nu ai nimic de învățat.

În concluzie, deși în vremurile pe care le trăim ideea de viață sănătoasă pare desprinsă dintr-un basm, ea este de fapt posibilă și constă în micile detalii. Ai grijă de corpul, mintea și sufletul tău!

 

Sursă foto: pexels.com

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.