Cum apar problemele cu sistemele HVAC?

0
(0)

Cand arzatoarele creeaza o flacara, detectorul de flacara trimite un semnal electric la panoul de control al cuptorului. Aceasta inseamna ca totul functioneaza corect, iar incalzitorul poate continua sa furnizeze gaz arzatoarelor. Cu toate acestea, daca o flacara nu este detectata, un semnal electric nu este trimis catre placa de control, iar sistemul se opreste la doar cateva secunde dupa deschiderea supapei de gaz. Acest lucru previne intrarea gazului nearse in casa dvs., creand o situatie potential periculoasa.

De-a lungul timpului, senzorul de flacara poate fi acoperit cu murdarie si funingine, ceea ce face dificil pentru senzor sa detecteze caldura de la flacara. Cuptorul tau va opri gazul, dar ventilatorul tau va continua sa sufle, impingand aer rece prin casa. Daca simtiti ca senzorul dvs. de flacara este vinovat, tehnicienii HVAC il pot inspecta, curata sau inlocui, daca este necesar.

Filtrul De Aer Restrictioneaza Fluxul De Aer

Un filtru murdar al cuptorului poate bloca intrarea aerului din cuptorul dumneavoastra cu gaz. Simptomele unui filtru de aer murdar includ cicluri lungi de incalzire si probleme cu supraincalzirea. Daca cuptorul dumneavoastra are o problema de supraincalzire, poate provoca aer rece sa sufle prin casa dumneavoastra. O modalitate excelenta de a preveni aceasta problema este inlocuirea filtrului de aer cu unul nou, pe baza recomandarilor producatorului. Pe e-constructinstal.ro vei gasi mai multe informatii despre sistemele de incalzire termica.

De asemenea, doriti sa aveti filtrul potrivit pentru sistemul dvs. HVAC. Daca aveti un filtru cu un rating MERV (valori minime de raportare a eficientei) mai mare, cu atat filtrul va fi mai dens, limitand si mai mult fluxul de aer.

Folosirea unui filtru cu un rating MERV mai mare este bine daca aveti filtrul potrivit pentru unitatea dvs., deoarece unitatea dvs. va avea puterea de a mentine aerul in miscare si impingere prin materialul de filtru mai dens. Cu toate acestea, daca utilizati un filtru de aer plisat care este prea dens pentru unitatea dvs., functionarea acestuia va fi mai putin eficienta. De asemenea, ti-ar putea deteriora sistemul sau poate duce la suflarea de aer rece in sistem.

Furnizare Redusa De Gaz In Casa

Un cuptor care sufla aer rece ar putea indica o problema cu conducta de alimentare cu gaz din casa ta. Ca o caracteristica de siguranta, cuptoarele moderne se vor dezactiva daca nu primesc suficient gaz pentru a efectua procesul standard. Nu este usor si nici sigur pentru un proprietar sa incerce sa rezolve o problema cu fluxul de gaz. Este recomandat sa apelati un tehnician profesionist HVAC pentru a repara cuptorul.

Conducte Deteriorate

Cuptorul dvs. ar putea sufla aer rece deoarece exista gauri sau crapaturi in conductele casei dvs. Deschiderile din conductele tale mari sau mici pot permite aerul rece din pod sa intre in conductele de aer. Incalzitorul dvs. poate functiona asa cum ar trebui. Cu toate acestea, aerul fierbinte pe care il produce se scurge inainte de a putea sufla din orificiile dvs. de ventilatie. Inspectarea si etansarea corecta a conductelor dvs. poate permite aerului cald sa ajunga la orificiile de ventilatie din casa dvs.

Linii De Condens Infundate

Daca ati examinat unitatea interioara a sistemului dvs. HVAC, probabil ca ati vazut o tigaie mare stand sub ea. Aceasta tava de scurgere capteaza apa care se scurge din sistemul dumneavoastra HVAC. Aceste picaturi de apa sunt colectate si transportate printr-o linie de scurgere de pe fundul tigaii. Cu toate acestea, poate fi o problema grava atunci cand aceasta conducta de condens este infundata cu resturi, murdarie, praf, par de animale de companie si alte obiecte.

In cuptoarele moderne, daca conducta de condens se blocheaza, se activeaza un senzor care stinge arzatoarele. Deoarece ventilatorul continua sa functioneze, acest lucru va face ca aerul rece sa fie suflat in casa dvs.

Termostatul Este Setat Pe „Pornit”

Daca incalzitorul sufla aer rece, verificati setarile termostatului si confirmati ca este pornit „automat”. Cand termostatul este setat pe „automat”, ventilatorul va functiona numai cand cuptorul arde si exista aer cald care circula prin casa. Daca suflantul este setat pe „pornit”, ventilatorul este pornit in mod constant si va circula aer rece atunci cand cuptorul nu produce caldura.

Placa De Control Defecta

Placa de control a cuptorului tau serveste drept creier. Cand placa de comanda a circuitului primeste un semnal de incalzire de la termostat, acesta semnaleaza arzatorul si suflantei cuptorului. Daca placa de circuite nu functioneaza corect, s-ar putea semnala suflanta, dar nu si arzatoarele. Asadar, suflanta va impinge aer rece in toata casa ta. Exista mai multe motive pentru care placile de circuite ar putea esua. Multe dintre ele au de-a face cu lipsa de curatare si intretinere.

Schimbator De Caldura Fisurat

Un schimbator de caldura crapat poate provoca aer rece sa sufle din orificiile de ventilatie atunci cand incalzitorul este pornit. Atunci cand un schimbator de caldura este fisurat, poate duce la supraincalzirea unitatii, determinand declansarea senzorilor de siguranta si oprirea arzatoarelor. Pe langa faptul ca face ca un cuptor sa sufle aer rece, un schimbator de caldura crapat ar putea expune gospodaria dumneavoastra riscul de otravire cu monoxid de carbon.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.