Ce inseamna IT (Tehnologia Informatiei)?

1
(1)

Semnificatie: Acronimul IT este acronimul in limba engleza al tehnologiei informatiei, al carui sens se traduce ca Tehnologia Informatiei.

Definitie: Este un termen care se refera la hardware, software, telecomunicatii, retele si persoane implicate in crearea, stocarea, schimbul si utilizarea informatiilor.

Tehnologia informatiei include tehnologiile de telefonie si de calculator. Companiile au de obicei departamente pentru gestionarea echipamentelor, retelelor si a altor domenii tehnice ale companiilor IT.

Unele profesii legate de IT sunt:

 • Ingineria calculatoarelor
 • IT Consultant
 • IT Specialist
 • Suport tehnic desktop
 • Specialist in telecomunicatii

Termenul IT este o modalitate de a numi setul de instrumente utilizate pentru colectarea, stocarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor.

Subiecte conexe:

Aceasta este o lista de abrevieri de tara, ISO 3166-1 alfa-2 de doua caractere sau coduri, plus ISO 3166-1 alfa-3 din trei coduri.

Daca sunteti nou in informatica si informatica, este posibil sa gasiti anumiti termeni despre care nu stiti. Acest articol este o introducere la unele dintre cele mai frecvent utilizate termeni in informatica.

Daca sunteti nou in informatica, este posibil sa gasiti anumiti termeni despre care nu stiti. Acest articol este o introducere la unele dintre cele mai frecvent utilizate termeni in informatica.

Gasiti aici informatii despre termenii din informatica si informatica pe care ar trebui sa ii cunoasteti. Aceasta pagina este ghidul perfect pentru a afla mai multe despre terminologia si jargonul tehnic utilizat de profesionistii IT. Inclusiv partea de design web este facuta de IT-isti.

Ce este prelucrarea datelor?

Definitia prelucrarii datelor: Prelucrarea

Datelor este o serie de operatiuni care utilizeaza informatii pentru a produce un rezultat. Operatiunile comune de prelucrare a datelor includ validarea, clasificarea, clasificarea, calcularea, interpretarea, organizarea si transformarea datelor. Orice utilizare a computerelor pentru a efectua operatiuni definite asupra datelor poate fi inclusa in prelucrarea datelor.

Ce este software-ul specific?

Software-ul specific este o aplicatie personalizata, dezvoltata pentru a indeplini un anumit obiectiv care vizeaza un anumit utilizator sau organizatie. Dezvoltarea software-ului specific se realizeaza pe baza nevoilor utilizatorului.

Ce este un computer? Definitie. Despre ce este vorba?

Un computer este o masina sau un dispozitiv care efectueaza procese, calcule si operatiuni in conformitate cu instructiunile furnizate de un program software sau hardware. Are capacitatea de a stoca, prelua si procesa date. Alternativ, este cunoscut ca un computer.

Ce este referinta? Semnificatie si definitie

Referirea este relatia dintre un lucru si altul pe care il seamana sau de care depinde. Verbul se refera si derivatele sale pot purta sensul de „legatura la” sau „conectare la”. De exemplu: Trebuie sa te referi la autor atunci cand vorbesti despre o poezie. Un alt sens este de a „consulta”; acest lucru se reflecta in expresii precum: munca de referinta, tabelul de referinta, referinta de lucru etc.

Ce sunt informatiile?

Informatiile sunt definite ca formatul de date care permite oamenilor sa-l foloseasca intr-un mod semnificativ. Este vorba de date organizate sau clasificate, care au unele valori semnificative pentru receptor. Cu alte cuvinte, datele prelucrate sunt cele care permit luarea deciziilor.

Ce face un inginer de calculatoare in cadrul companiei

In linii mari, acesti profesionisti sunt implicati in sarcini precum analiza datelor, crearea si administrarea tuturor fazelor unui proiect informatic, exploatarea datelor si prelucrarea informatiilor sau dezvoltarea jocurilor video.

Atunci cand vorbim despre ceea ce face un inginer de calculatoare in cadrul companiei, trebuie sa mentionam si rolul sau in cele mai emergente si inovatoare tehnologii, cum ar fi Inteligenta Artificiala sau Cloud Computing, care este esential.

Cum este profilul unui inginer de calculatoare?

Prin urmare, profilul studentilor raspunde persoanelor care manifesta un interes deosebit pentru inginerie si, in special, pentru diferitele domenii tehnologice legate de Informatica.

Tendinta actuala arata ca angajamentul de a studia ingineria este o garantie a ocuparii fortei de munca, atat in interiorul, cat si in afara tarii nostre. In plus, deoarece este o diploma care are o mare varietate de oportunitati profesionale, o face foarte atractiva pentru tinerii din noile generatii care cauta piete ale fortei de munca emergente si viitoare.

Oportunitati de cariera pentru inginerii de calculatoare

In functie de domeniul in care studentul se specializeaza, ceea ce face ca inginer de calculatoare va fi diferit. Astfel, puteti efectua una sau alta functie. Cele mai generale sunt:

 • Programator web
 • Consultant in tehnologie
 • Designer de sisteme informatice
 • Responsabil pentru mediile de securitate
 • Administrator de sisteme si retea
 • Analist sisteme informatice
 • Creatorul de jocuri video si aplicatii

Web design

 • Web design-ul este o activitate care consta in planificarea, proiectarea, implementarea si intretinerea site-urilor web. Acesta acopera diferite aspecte, cum ar fi designul grafic web, designul interfetei si experienta utilizatorului, pe langa navigabilitate, interactivitate, utilizare, arhitectura informatiilor si interactiunea media, printre care putem mentiona audio, text, imagine, link-uri, video si optimizarea motorului de cautare.
 • Adesea, multi oameni lucreaza in echipe care acopera diferitele aspecte ale procesului de proiectare, desi exista unii designeri independenti care lucreaza singuri.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.