Frigiderul meu nu mai functioneaza

0
(0)

Un frigider care nu functioneaza corespunzator poate fi o problema destul de grava deoarece mancarea se poate altera. In cazul in care frigiderul dumneavoastra nu mai raceste, puteti accesa AfacereaZilei.ro pentru a va informa cu privire la cauzele probleme.

Inainte de a verifica principalele componente tehnice ale frigiderului va recomandam sa incercati urmatoarele solutii:

  1. Alimentarea cu energie electrica

Incepeti mai intai cu cea mai simpla problema, anume alimentarea cu energie electrica. Verificati atat prizele si comutatoare, cat si intrerupatoarele si sigurantele. De asemenea, asigurati-va ca toate cablurile sunt in stare optima de functionare. Daca lumina din frigider se aprinde in momentul in care deschideti usa, este posibil sa fie necesara inlocuirea cablurilor de alimentare cu energie.

  1. Inghetul

In momentul in care congelatorul ingheata exista posibilitatea ca orificiile de aerisire sa fie acoperite de gheata. Asadar, temperatura din partea inferioara a frigiderului creste considerabil, in timp ce congelatorul ramane rece. Puteti sa dezghetati congelatorul timp de 24-48 de ore si sa verificati din nou temperatura, dupa ce ati conectat frigiderul la o priza.

Ce temperatura ar trebui sa aiba frigiderul meu?

Temperatura recomandata este intre 2 si 3 grade Celsius (sau aproximativ 35 – 38 Fahrenheit). Temperatura crescuta poate duce la alterarea alimentelor, in timp ce temperatura foarte scazuta poate duce la inghetul alimentelor. De altfel, in ambele cazuri, sanatatea dumneavoastra poate fi pusa in pericol.

Pentru a seta temperatura optima a frigiderului, verificati termostatului. In cazul in care temperatura ramane crescuta in urma schimbarii setarilor termostatului, va trebui sa verificati si alte componente ale frigiderului, precum:

  • Usile

Verificati intotdeauna daca garniturile usii nu sunt deteriorare. In cazul in care acestea nu mai sunt in stare buna, aerul rece va iesi din unitate.

  • Congelatorul

Acumularea de gheata in interiorul frigiderului poate impiedica circularea aerului rece din congelator spre restul unitatii. Decongelati frigiderul in mod regulat pentru a evita aceste consecinte.

  • Bobinele

De cele mai multe ori frigiderele nu mai racesc din cauza ca bobinele condensatorului sunt murdare. La fel ca si in cazul radiatoarelor, condensatorul trebuie sa ramana curat pentru a dispersa caldura eliminata din interiorul frigiderului. Bobinele murdare, sunt suprasolicitate, iar temperatura din interior creste.

  • Ventilatorul evaporatorului

Scopul evaporatorului este de a permite aerului rece sa circule prin frigider – daca nu functioneaza, nu va genera suficient aer rece.

  • Releul

Releul este un dispozitiv mic atasat pe partea laterala a compresorului, care ofera energia necesara pentru a-l porni. Daca releul este defect, compresorul nu poate functiona, iar frigiderul nu se va raci. In cazul in care acest dispozitiv nu mai functioneaza corespunzator, va trebui inlocuit.

  • Termostatul

Termostatul este dispozitivul care seteaza temperatura din interiorul frigiderul. Daca ventilatoarele sistemului de racire functioneaza, dar frigiderul nu se raceste, va recomandam sa verificati termostatul.

  • Compresorul

In anumite cazuri, frigiderul nu mai raceste in momentul in care compresorul are dificultati la pornire.

  • Termistor

Termistorul este un senzor care monitorizeaza temperatura aerului si este conectat la placa de control. In momentul in care acesta inregistreaza temperatura gresita, frigiderul nu mai raceste.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.