Albirea dinţilor: funcţionează şi este sigură?

0
(0)

Albirea dinţilor este un subiect oarecum controversat în lumea stomatologiei. Este un serviciu comun oferit de un număr mare de profesioniști, în special de stomatologi cosmetici, dar unii îl văd ca pe un potențial pericol pentru sănătate, dacă tratamentul este făcut prea des sau incorect.

Din păcate, tratamentul de albire este oferit și de mulți non-profesioniști, care nu sunt calificați pentru a efectua stfel de proceduri. Există, de asemenea, o mulțime de dezinformări pe acest subiect pe internet, ceea ce face dificilă evaluarea situației pentru cineva care este interesat să-și albească dinții. Și, ca de obicei, adevărul se află undeva la mijloc.

Truse de albit dinţii pentru acasă

O căutare rapidă online va dezvălui un număr mare de truse de albire a dinţilor menite să fie achiziționate și folosite acasă. Unele produse chiar au recenzii impresionante, dar realitatea este că un număr mare dintre aceste produse pot fi periculoase și nu sunt testate corespunzător. Sau, în cazurile în care produsul funcționează așa cum ar trebui, poate fi dăunător în mâinile unui utilizator fără experiență, care nu urmează instrucțiunile cu atenție. De aici provine, de asemenea, toată negativitatea legată de procedură, în cea mai mare parte – mulți oameni care au suferit consecințele unui kit de albire dentară DIY ieftin au apelat la internet pentru a se plânge.

Tratament profesional

Există, de asemenea, opțiunea de a vă albi dinții la un cabinet stomatologic, cu un medic calificat să presteze această lucrare. Feriți-vă de saloanele de înfrumusețare și de alți profesioniști necalificați. Dentiștii știu cum funcționează procedura și vă pot ghida prin întregul proces de la început până la sfârșit, într-un mod sigur, inclusiv oferindu-vă multe informații. Spre deosebire de trusele de bricolaj, această abordare este complet sigură, atâta timp cât vă asigurați că sunteţi pe mâinile unui stomatolog autorizat. De asemenea, urmați cu atenție indicaţiile acestora – nimeni nu vă poate proteja de propria persoană dacă decideți să nu respectați instrucțiunile de îngrijire post-tratament.

Pe dentplus.com.ro puteţi afla mai multe detalii despre tratamentul de albire a dinţilor şi despre eventuale riscuri.

Cât de des este prea des?

Există și problema frecvenței. Albirea dentară poate începe să-și pună amprenta asupra dinților dacă o faceţi prea des și, la un moment dat, riscați să le afectați integritatea. Oricum, orice dentist bun vă va avertiza despre asta și nu vă va permite niciodată să fiți tratat de mai multe ori la rând dacă frecvența procedurilor devine prea nesigură. Este o idee bună să vă consultați medicul dentist în prealabil dacă intenționați să vă albiți dinții pentru o ocazie specială – nu este plăcut să aflați că procedura va fi prea riscantă atunci când ați făcut deja aranjamente pentru eveniment.

În concluzie, atâta timp cât faceţi procedura la un cabinet stomatologic care este autorizat şi are o reputație bună, albirea dinților este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți zâmbetul și de a vă ajuta să câștigaţi mai multă încredere în propria persoană. Amintiți-vă doar că medicul dentist știe mult mai multe și că există un motiv pentru care apelaţi la serviciile acestuia, așa că nu ignoraţi nimic din ce ar putea avea de spus despre tratamentul de albire, crezând că știţi mai bine doar pentru că ați citit câteva articole online.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.