Ce trebuie să știi despre întreținerea unei piscine?

0
(0)

Când spunem vară, spunem o baie răcoritoare în piscină. Indiferent că dețineți o piscină gonflabilă sau una construită, orice piscină are nevoie de întreținere și de curățare cu substanțe chimice adecvate pentru a vă asigura că joaca și relaxarea sunt sigure și plăcute pentru toți prietenii și membrii familiei.

Pentru a beneficia de o piscină sigură și dezinfectată, este necesar să stabiliți o rutină de întreținere regulată. Astfel, veți petrece mai mult timp bucurându-vă de piscină decât având grijă de ea.

Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le știți despre curățarea și întreținerea piscinei:

Curățarea piscinei după o perioadă de neutilizare

Când instalați piscina după un sezon de neutilizare, va trebui să vă acordați ceva mai mult timp pentru a o curăța riguros și pentru a vă asigura că este în stare foarte bună de funcționare. În funcție de tipul de piscină pe care îl dețineți, fie va trebui să umpleți piscina cu apă proaspătă în cazul unui model gonflabil, fie va trebui să porniți filtrul și să tratați apa cu substanțe chimice.

Echilibrați nivelul de pH

Pentru a nu suferi iritații la nivelul pielii și ochilor, este recomandat să echilibrați corect nivelul de pH al apei din piscină.

Optați pentru diverse accesorii piscine pentru a trata apa în mod corespunzător, asta însemnând să găsiți un echilibru adecvat al pH-ului, alcalinității generale și al calciului. Este o măsură esențială pentru a preveni formarea depunerilor, ceea ce face ca apa să fie tulbure și chiar să înfunde filtrul dacă situația este scăpată de sub control.

Nu neglijați problema clorului

Deși există pe piață mai multe alternative la clor, niciuna nu este la fel de eficientă sau de accesibilă ca tabletele de cloramină când vine vorba de distrugerea bacteriilor. Substanțele chimice funcționează prin distrugerea enzimelor, structurilor și microorganismelor potențial dăunătoare.

Când vine vorba de clor, puteți alege dintre tablete de cloramină, clor sub formă lichidă și chiar produse multifuncționale care includ algicid.

Piscinele au nevoie de un tratament șoc

Majoritatea specialiștilor în piscine recomandă aplicarea unui tratament șoc, adică aplicarea unei cantități de trei până la de cinci ori mai mare decât cantitatea normală de clor, de cel puțin două ori pe lună. Dacă piscina este foarte utilizată, îi puteți aplica un astfel de tratament șoc săptămânal.

Astfel de tratamente puternice sunt disponibile fie sub formă granulară, fie sub formă lichidă. Partea minunată este că unele tratamente șoc funcționează atât de repede, încât piscina poate fi utilizată în doar 15 minute de la aplicarea tratamentului.

Chiar dacă folosiți brom în loc de clor în fiecare zi, tot este necesar un astfel de tratament șoc. Pentru a obține cele mai eficiente rezultate, este recomandat să așteptați până când soarele apune, astfel încât razele UV să nu interfereze cu procesul de tratare a piscinei.

Nu omiteți algicidul

Această plantă microscopică poate să își croiască loc în piscină și să se dezvolte rapid până în punctul în care nimeni nu va mai dori să folosească piscina. Scopul utilizării unui algicid este acela de a distruge algele existente și de a preveni dezvoltarea lor.

Algicidul este deosebit de util mai ales în climatul caracterizat de vânt și ploi, deoarece aceste condiții favorizează dezvoltarea algelor. Un tratament săptămânal sau bisăptămânal cu algicid ar trebui să fie suficient pentru prevenirea dezvoltării algelor.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.