ulei-de-samburi-de-struguri-pentru-tenUleiul din samburi de struguri este una dintre cele mai recente descoperiri in materie de sanatate, este un antiseptic ai anti-inflamator puternic si are doua intrebuintari importante: culinar si cosmetic. Din punct de vedere culinar, uleiul din samburi de struguri poate fi folosit in salate, la prepararea sosurilor sau chiar a maionezei, si nu intervine asupra gustului mancarurilor.

In cosmetica, intrebuintarile uleiului de samburi de struguri merg de la mastile pentru ten, inclusiv pentru tratarea unor afectiuni precum acneea, pana la cele pentru par. Se poate folosi si in combinatie cu alte uleiuri esentiale si este un ingredient tot mai utilizat in industria produselor de infrumusetare. Iata cum il poti folosi:

Ulei de samburi de struguri pentru ten cu probleme – scapa de acnee!

Cei care se confrunta cu probleme de ten precum acneea au nevoie de un aport de acid linoleic care sa intareasca membranele celulare si sa imbunatateasca aspectul pielii in general. Uleiul de samburi de struguri este bogat in acizi grasi si contine o catitatea considerabila de antioxidanti care impoiedica  estomparea porilor. Porii astupati sunt principala cauza a aparitiei acneei, iar aplicarea acestui tip de ulei in mod regulat curata celulele moarte de la suprafata pielii si ajuta la repararea ei avand efect anti-inflamator.

Piele crapata si imbatranita? Ingrijeste-o cu ulei de samburi de struguri

Cautam tot timpul creme miraculoase, creme potrivite, care sa ne mentina tinere si frumoase, dar putine dintre noi stiu ca majoritatea cosmeticelor de acest tip contin ulei de samburi de struguri. Ingredientul care il face atat de special este astringentul, o substanta care stimuleaza strangerea tesuturilor biologice. De asemenea, uleiul de samburi de struguri are calitatea de a creste cantitatea de antioxidanti din sange pentru mentinerea colagenului, principalul indicator al unui ten sanatos si frumos.

Tratament pentru ochi – cearcane si aspect obosit

Cearcanele sunt afectiuni comune ale pielii ce apar mai ales in urma expunerii la soare, desihdratarii, consumului excesiv de bauturi alcoolice, etc. Apar in general la adulti, dar unii copii le pot avea inca de la varste fragede.  Uleiul de samburi de struguri este un produs natural care nu actioneaza asupra sensibilitatii zonei de sub ochi si ajuta la eliminarea cearcanelor.

Cum sa folosesti uleiul de samburi de struguri pentru ingijirea tenului

Uleiul poate fi aplicat direct pe piele, fara a folosi disc demachiant. Pune cateva picaturi direct pe piele si lasa-le sa actioneze.

O alta varianta este masajul. Pune cateva picaturi de ulei de samburi de struguri in palma si maseaza usor pielea. Cantitatea de ulei folosita depinde de tipul de ten, pentru tenul gras nefiind recomandata folosirea acestui tip de ulei. Pe langa repararea ridurilor sau a acneei, acesta ajuta si la vindecarea eczemelor, arsurilor si a altor boli ale pielii.

Pentru a avea rezultate cat mai bune, este bine sa lasi uleiul sa actioneze pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, semnele vindecarii nu vor aparea peste noapte, asa ca cel mai bine ar fi sa-l folosesti in mod regulat, eventual seara, inainte de culcare.

Ulei de samburi de struguri pentru ten - cum trebuie folosit
4.2 (84.44%) 9 vot[uri]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.