Totul despre ușile de intrare din lemn

0
(0)

Puternice și sigure, oferă o flexibilitate nelimitată a designului, precum și aspect bun și solid. Echipa tgg.ro vă ajută să selectați și să aveți grijă de o ușă din față, potrivit pentru stilul casei dvs. și pentru bugetul dvs.

Anatomia unei uși din lemn

TGG produce uși de exterior din lemn în sistem triplu-stratificat executate pe baza unor soluții proprii moderne, însoțite de avize de specialitate, se prezintă ca produse competitive la nivelul standardelor actuale în domeniu. Satisfac cele mai înalte exigențe privind siguranța, izolarea termică și fonică, etanșeitatea și nu în ultimul rând finisarea.

O intrare este punctul focal al fațadei unei case. Și ușa din față, atuul său cel mai de preț. Îmbrăcată cu o încuietoare fină și cu un ciocănitor frumos, ușa reprezintă o întâmpinare prietenoasă, în timp ce descurajează intrușii și ne ține la adăpost de capriciile vremii. Este primul lucru pe care îl apucăm când ajungem și ultimul lucru pe care îl atingem când plecăm. Așadar, este ușor să înțelegem de ce multora dintre noi încă le plac ușile să fie din lemn. Nimic altceva nu se potrivește cu căldura și satisfacția acestui material. Oferă atât de multe opțiuni de proiectare. Ușile din oțel sunt ștanțate; fibra de sticlă iese dintr-o matriță. Însă, o ușă din lemn poate fi personalizată în orice formă sau dimensiune și poate include orice profil de modelare, configurații de panou, opțiuni de vitraj sau sculpturi pe care le doriți.

Este o ușă din lemn potrivită pentru tine?

Consultați această listă utilă pentru a vedea dacă o ușă din lemn este ceea ce cauți pentru casa ta.

  • Este protejată de ploaie? O ușă din lemn ține cel mai bine și necesită mai puțin întreținere, la o intrare acoperită. Pentru a fi eficient, acoperișul ar trebui să adăpostească cel puțin jumătate din înălțimea ușii,
  • Este expusă la soare? Ușile care se coc la soare mai mult de 4 ore pe zi își vor pierde rapid aspectul fără îngrijire un pic mai speciale.
  • Este focul o preocupare? Verificați dacă vă aflați într-o zonă de risc în special dacă locuiți într-un loc predispus la incendii. Câteva uși sunt evaluate pentru a rezista la foc chiar și 60 de minute.
  • Are pragul destul de înalt? Dacă observați că în fața ușii se adună apă de la ploaie sau iarna zăpadă, luați în calcul câteva modificări înainte să alegeți o ușă de lemn, deoarece riscați ca după un timp aceea apă să se infiltreze și ușa să putrezească.

Alternative la lemn

Atât ușile din oțel cât și din fibră de sticlă au nevoie de o întreținere mai mică decât ușile din lemn. Și pentru că au miezuri de spumă, izolează aproximativ la fel de bine.  Niciuna dintre aceste alternative nu are însă la fel de multe opțiuni de proiectare precum are lemnul.

Oțelul de exemplu este cea mai scumpă alternativă a lemnului. Cât despre  fibra de sticlă, este mai bună decât oțelul la imitarea lemnului, rezistența la apă și rezistența la lovituri, dar susceptibilă la decolorare. . Costul este comparabil cu cel al unei uși din lemn de stoc.

„Viaţa îţi pune înainte multe uşi, iar pasiunea este cheia.”  Dan Surducan

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.