Simtul umorului – mai dezvoltat la femei sau la barbati?

0
(0)

simtul umorului

Simtul umorului, comoara la casa omului

Stii si tu cat de bine este ca macar unul dintre partenerii de cuplu sa aiba simtul umorului: certurile, situatiile dificile, problemele sunt depasite mai usor, optimismul este mai mare si viata devine mai frumoasa! Nu degeaba e bine sa faci haz de necaz…

Totusi, simtul umorului a fost “disputat” intre reprezentantii celor doua sexe mult timp… iar un studiu recent vine sa elucideze misterul: cine are mai mult umor, femeia sau barbatul?

Simtul umorului: and the winner is…

… barbatul! Barbatul are simtul umorului mai dezvoltat cu 0.11 puncte decat femeia, conform studiului unei echipe de cercetatori de la University of California, San Diego, in cadrul caruia 32 de studenti, impartiti in mod egal – femei si barbati, au fost rugati sa scrie texte cat pot de amuzante pentru 20 dintre desenele din New Yorker in 45 de minute, lucru extrem de dificil chiar si pentru cei care isi castiga existenta din umor.

A humorist is a person who feels bad, but who feels good about it. (Don Herold)

Cele 640 de rezultate finale au fost supuse, 2 cate 2, testului de “amuzament” in fata a 81 de privitori; rezultatul care i-a declarant pe barbati mai bogati in simtul umorului a fost datorat faptului ca tot barbatii privitori gaseau mai amuzante lucrarile barbatilor participanti la test (cu o medie de 0.16) decat femeile (cu o medie de 0.06).

Concluzia? Simtul umorului nu le serveste barbatilor pentru a impresiona femeile, ci pentru a impresiona… alti barbati. 😀

Simtul umorului – prejudecatile din spatele realitatii

simtul umorului
Iar motivul pentru care probabil nu te-a uimit rezultatul acestui studiu despre simtul umorului este ca, indiferent daca o spunem sau nu, toti credem ca barbatii sunt mai amuzanti.

Tot in cadrul studiului mentionat au fost alese cele mai amuzante si cele mai putin amuzante 100 de lucrari si au fost prezentate cititorilor, fiind rugati sa ghiceasca sexul autorului. Evident, cele mai amuzante au fost atribuite barbatilor, iar restul femeilor… de catre persoane de ambele sexe.

Asadar, dragii nostri, trofeul Simtul umorului vi se acorda, cu o mica specificatie din partea unuia dintre cercetatorii de la UCDS (de sex feminin, ce-i drept), si anume aceea ca or fi barbatii mai amuzanti, dar nici pe departe atat de amuzanti pe cat se cred. 😉

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.