Blogging-ul, pentru sanatatea mintala a adolescentilor

0
(0)

sanatate mintala

Sanatatea mintala si importanta activitatii de a se… confesa

Daca “pe vremuri”, atunci cand aveam probleme de natura emotionala deschideam jurnalul si ne asterneam gandurile pe hartie DOAR pentru noi, astazi expunerea lor pe internet pentru ca toata lumea sa le vada, sa-si dea cu parerea, sa comenteze nu este doar un moft, ci si un fel de… terapie, in special pentru adolescenti. Conform unui studiu publicat in The Journal of Psychological Services  si citat de The New York Times, blogul este un instrument deosebit de important pentru sanatatea mintala a adolescentilor, cu o valoare terapeutica mai mare chiar decat a stramosului sau, jurnalul….

Blogging, terapie moderna pentru sanatatea mintala

Se pare ca a-ti expune gandurile intr-o comunitate online cum ar fi cea permisa de formatul blogului este extrem de benefic pentru sanatatea mintala, o modalitate mai eficienta de a scapa de problemele de natura sociala sau emotionala decat daca le-ai pastra doar pentru tine, intr-un carnetel inchis cu lacatul in sertarul de la noptiera.

Studiul s-a realizat pe 161 de liceeni care prezentau o oarecare anxietate sociala, fiindu-le dificil sa isi faca noi prieteni sau sa relationeze cu cei existenti. Acestia au fost impartiti in 6 grupuri: componentii primele 2 au fost rugati sa scrie pe un blog despre aceste probleme de natura emotionala, cei ai urmatoarelor 2 grupuri – sa scrie despre orice subiect legat de adolescenta, iar cei din urma, sa tine jurnale traditionale sau… sa nu faca nimic.

Starea emotionala a tutoror copiilor a fost apoi analizata de un grup de psihologi iar rezultatele au demonstrat faptul ca cei care “si-au pus inima pe tava” in fata unor necunoscuti internauti au inregistrat cea mai puternica imbunatatire a starii de spirit, cel mai probabil datorita cantitatii foarte mari de mesaje de incurajare din partea cititorilor…

Sanatatea mintala si sprijinul celor din jur

sanatate mintala
Asadar, acesta pare a fi secretul: incurajarile si empatia celor din jur, persoane necunoscute, din realitate sau… din spatiul virtual. Blogul iti poate aduce acest confort, iar daca te si pricepi, iti poate asigura si un oarecare confort… financiar. 😉

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.