Reteta de hamburgeri McDonald's, deconspirata si... modificata 1

Reteta de hamburgeri McDonald’s si ingredientul secret: hidrat de amoniu

Celebrul bucatar englez Jamie Oliver a reusit sa schimbe reteta unuia dintre cele mai consumate produse fast-food din lume, cea a hamburgerulului de la McDonald’s, dupa ce a aratat in cadrul emisiunii sale ca, sub sloganul “I’m loving it” se ascund ingrediente cel putin daunatoare la adresa sanatatii umane. Este vorba despre hidratul de amoniu, folosit in reteta de hamburgeri a celui mai iubit dintre lanturile de fast-food, dar si in cea mai ieftina mancare pentru… caini.

Reteta de hamburgeri, dincolo de aspectul apetisant…

… pentru ca, nu-i asa, cu greu poti rezista unui gust care, conform multor zvonuri, ar provoca si dependenta, daca nu stai sa te gandesti prea mult la efectul sau nu doar asupra siluetei, ci mai ales asupra sanatatii tale. Insa, dupa luni intregi in care Jamie Oliver a incercat sa traga un semnal de alarma si sa-si determine telespectatorii sa renunte la aceste obiceiuri alimentare nesanatoase, McDonald’s a renuntat la ingredientul folosit pentru a prelucra grasimea din carnea de vita in tocatura pentru burgeri (se pare doar pe teritoriu Statelor Unite), conform Dailymail.com.

Chiar si seful departamentului de Agricultura al Statelor Unite, microbiologul Geral Zirnestein, a fost de acord cu pozitia celebrului bucatar, declarand ca “Substanta nu are ce cauta in carnea de vita, iar permiterea acestui fapt ar constitui o etichetare frauduloasa.”.

Conform Stirileprotv.ro, Burger King si Taco Bell au reactionat si ele in consecinta si au eliminat hidratul de amoniu din produsele de fast-food.

 Reteta de burgeri si pericolele unei alimentatii nesanatoase

De ce ar dori un om intreg la cap sa puna carne umpluta cu amoniu in gura copiilor lui? Publicul american trebuie urgent sa inteleaga  ce se intampla in industria alimentara din tara.” este declaratia soc a “bucatarului dezbracat” asa cum mai este numit Jamie Oliver, la care compania McDonald’s n-a intarziat sa dea un raspuns oarecum… ambiguu: “Calitatea mancarii a fost si va continua sa fie o prioritate pentru noi. Decizia de a renunta la respectivele ingrediente nu este cauzata de vreun eveniment anume, ci vine sa sprijine efortul nostru de a ne alinia standardele in privinta carnii de vita la nivel global.”.

Cu sau fara hidrat de amoniu, produsele de tip fast-food isi lasa amprenta asupra sanatatii organismului uman, chiar daca, pe moment, nu simtim decat bucuria gustului… unul, desigur, cat se poate de artificial.

…si in cazul in care cuvintele nu va conving, poate acest film va reusi:

http://www.youtube.com/watch?v=wshlnRWnf30&feature=player_embedded

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.