De ce o ceasca de cafea poate fi secretul longevitatii

0
(0)

o ceasca de cafea

O ceasca de cafea dimineata… si la pranz?

Ceasca de cafea de dimineata e mai mult un obicei, cea de la pranz ne salveaza sa nu motaim cateva minute cu capul pe birou. Dar cat de buna este cofeina in astfel de cantitati pentru sanatatea nostra? Ei bine… se pare ca o gura de cafea in plus ar putea chiar sa ne prelungeasca viata.

Ce citim in ceasca de cafea?

Conform unui studiu publicat in the New England Journal of Medicine si citat de Dailymail.co.uk, desfasurat pe 400.000 de persoane cu varsta cuprinse intre 50 si 71 de ani, subiectii care obisnuiau sa bea mai multa cafea aveau sanse mai mici de a deceda de boli de inima, boli respiratorii, accidente, diabet sau diverse infectii.

Studiul s-a desfasurat in perioada 1995 – 2008, timp in care au avut loc 52.000 de decese care au stat la baza ipotezei conform careia persoanele care consumau cantitati mai mari de cafea prezentau un risc mai mic de a-si pierde viata si se bucurau de o stare de sanatate mult mai buna de-a lungul vietii.

Si totusi, exista o legatura directa intre consumul de cafea si longevitate? Oarecum, pentru ca se pare ca nu cafeina, ci cantitatea mare de antioxidanti si de magneziu din fiecare ceasca de cafea ar reprezenta o caramida solida la fundatia sanatatii noastre. O veste buna pentru bautorii de cafea si una excelenta pentru… producatori!

De ce sa refuzi o ceasca de cafea in plus

Chiar si avand in vedere aceste descoperiri care se adauga altor studii menite a demonstra beneficiile “bautura spiritelor”, daca ai probleme cu inima sau astepti un bebe, poate ca nu ar trebui sa bei acea ceasca de cafea in plus… Insa una peste alta, macar ne-am linistit in privinta efectelor daunatoare ale unui surplus de cafea in zilele dificile. Desigur, pana la urmatoarele studii…

😉

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.