Informaţii utile pentru alegerea unui fotoliu pară

0
(0)

Greutatea pe care o susţine – aspect important de luat în calcul! De la inventarea primului fotoliu pară, în anul 1968, designul s-a îmbunătăţit considerabil, iar astăzi sunt disponibile modele într-o gamă variată de culori şi dimensiuni. Fotoliile pară, numite şi fotolii puf sau bean bags, pot fi folosite în orice încăpere din casă, de la living şi până la camera de joacă a copilului, deoarece sunt extrem de confortabile şi versatile. Un fotoliu pară este ideal pentru colţul de citit amenajat în cameră sau pentru a fi folosit în timpul unui joc video ori în faţa TV-ului.

Unele fotolii sunt extrem de rezistente şi mari, astfel încât pot acomoda mai mult de o persoană. Faptul că fotoliile pară sunt confortabile este de la sine înţeles, însă unii producători fotolii plusează acest aspect, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a achiziţiona bean bags cu o formă uşor modificată, îmbunătăţită faţă de cea clasică. Acestea sunt super-confortabile pentru zona cervicală, iar persoana care foloseşte fotoliul se va simţi că într-un cocon.

Cel mai bun fotoliu pară – Ce greutate susţine şi ce material trebuie să aibă?

Având în vedere că varietatea de oferte fotolii tip pară este destul de mare, este firesc ca oamenii să se întrebe cum îl pot alege pe cel potrivit. Ei bine, scopul acestui articol este acela de a oferi toate informaţiile de care este nevoie în acest sens!

Cele mai importante detalii de luat în calcul când se alege un fotoliu pară sunt:

  • greutatea pe care o susţine;
  • husa;
  • dimensiunile;
  • designul.

Greutatea susţinută

Greutatea pe care o susţine bean bag-ul este un indicator clar al calităţii produsului. În general, un fotoliu pară foarte bun ar trebui să susţină o greutate de până la 200 kg. Perlele de polistiren expandat cu care este umplut fotoliul susţin o astfel de greutate, însă diferenţa este făcută de calitatea îmbinărilor şi a croielii husei în care sunt introduse perlele. Cei mai buni producători de fotolii tip pară ţin cont de acest aspect şi îi acordă atenţie maximă. Astfel, fotoliul poate fi folosit de către toţi membrii familiei, indiferent de kilogramele pe care le au.

Informaţii utile pentru alegerea unui fotoliu pară 1

Husele

Un fotoliu puf de calitate trebuie să fie prevăzut cu două huse: una interioară şi una detaşabila. Husa interioară este cea în care se afla umplutura şi se recomandă să fie făcută din poliester special, rezistent la rupere. În ceea ce priveşte husa exterioară, stofa de calitate este un material suficient de rezistent. Este important ca aceasta să fie detaşabilă, pentru a putea fi curăţată în maşina de spălat.

Dimensiunile

Mărimea fotoliilor pară variază, iar cei care sunt în căutare de confort, însă se gândesc şi la aspectul practic, îşi pot îndrepta atenţia către un fotoliu pară XL, cu diametrul de aproximativ 85 de cm. Acesta este suficient de spaţios pentru a acomoda confortabil o persoană cu greutate mare, iar dimensiunea este suficient de practică pentru ca fotoliul să poată fi mutat dintr-o încăpere în alta cu efort minim. În plus, o astfel de dimensiune este potrivită chiar şi pentru cele mai mici camere, unde fotoliul nu va părea înghesuit.

Designul

În trecut, fotoliile pară nu puteau fi integrate uşor într-un living modern, din cauza faptului că erau disponibile doar în culori tari – roşu, albastru, verde etc. – şi făceau notă discordantă cu decorul. Astăzi, însă, anumiţi producători fotolii au înţeles nevoia oamenilor de a avea un fotoliu cu design modern. Un exemplu în acest sens este fotoliul pară cu design scandinav, prevăzut cu husă texturată, în nuanţe de bej. Un astfel de fotoliu pară poate fi aşezat lejer lângă o canapea de calitate, într-un living cu mobilier modern, fără a părea că face parte din alt film.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.