Igiena orală și importanța sa în rutina zilnică – de ce NU trebuie să neglijezi sănătatea dinților tăi

0
(0)

Igiena orală și importanța sa în rutina zilnică – de ce NU trebuie să neglijezi sănătatea dinților tăi

Igiena orală este practica de menținere a sănătății dinților, a gingiilor și a cavității bucale. Aceasta implică periajul regulat, folosirea aței dentare și controale regulate la medici specialiști, fiind esențială pentru sănătatea și bunăstarea întregului tău organism. O bună igienă orală poate preveni cariile dentare, bolile gingivale și respirația urât mirositoare, însă poate îmbunătăți și sănătatea generală în numeroase moduri.

Descoperă care sunt beneficiile igienei orale în viața ta

  1. Vei preveni cariile dentare

Unul dintre principalele obiective ale igienei orale este prevenirea cariilor dentare. Caria dentară este cauzată de bacteriile care produc acid și care erodează smalțul dentar. Periajul regulat și folosirea aței dentare pot îndepărta placa bacteriană, o peliculă lipicioasă de bacterii de pe dinți. Acest lucru poate preveni apariția cariilor și nevoia de plombe dentare sau chiar extracția dinților. În ceea ce privește periajul, un aspect foarte important este reprezentat și de periuța utilizată, fiind important ca această să fie calitativă și să prezinte caracteristici inovatoare, având în vedere posibilitățile din prezent. Așadar, dacă ai nevoie de o periuță nouă, o variantă excelentă este reprezentată de periuța Echinacea Pink de la 24Beauty, care se remarcă printr-un design ce combină știința și tehnologia, astfel încât să asigure un periaj impecabil. De asemenea, pe 24beauty.ro găsești și alte produse profesionale destinate igienei orale, perfecte pentru a îți crea o rutină completă și corectă.

  1. Te vei proteja de anumite boli gingivale

O bună igienă orală ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor gingivale. Boala gingivală este o infecție a țesuturilor care înconjoară și susțin dinții. Aceasta este cauzată de bacteriile care se acumulează pe dinți și gingii și poate duce la inflamație, sângerare iar, în cele din urmă, la pierderea dinților.

  1. Igiena orală este strâns legată de sănătatea ta generală

O igienă orală deficitară poate fi asociată cu diverse probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și probleme respiratorii. Bacteriile din gură pot pătrunde în fluxul sanguin și pot provoca inflamații, ceea ce poate contribui la aceste probleme de sănătate. Controalele și dertatrajele regulate pot ajuta la prevenirea acestor probleme de sănătate prin eliminarea bacteriilor dăunătoare și menținerea sănătății orale generale. 

  1.   Vei avea mai multă încredere în tine

Pe lângă prevenirea problemelor de sănătate, o bună igienă orală poate îmbunătăți, de asemenea, stima de sine și încrederea în tine. Respirația urât mirositoare, dinții galbeni și cariile pot fi jenante și pot provoca anxietate socială. Pentru evitarea acestor situații și stări, sunt necesare periajul regulat, folosirea aței dentare și controalele stomatologice, care pot îmbunătăți aspectul danturii, oferind oamenilor un plus de încredere în sine.

  1. O rutină dentară îți va face viața mai ușoară

Periajul de cel puțin două ori pe zi cu o pastă de dinți de calitate este esențial pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și prevenirea cariilor dentare. Periază-te timp de două minute și nu uita să periezi și limba. De asemenea, este indicat să folosești apă de gură, întrucât aceasta poate ucide bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare. Și, nu în ultimul rând, consultă un dentist în mod regulat. Dentiștii pot detecta și trata problemele din timp, înainte ca acestea să devină mai grave.

În concluzie, o igienă orală corectă este esențială pentru sănătatea ta. Stabilirea unei rutine, folosirea aței dentare și controalele regulate la stomatolog pot preveni multe probleme dentare. În plus, nu este niciodată prea târziu pentru a începe practicarea unei igiene orale corecte pentru a te bucura de o dantură perfectă pe termen lung!

Sursă foto : Pexels.com

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.