dinti mai albi

Dinti mai albi si greselile pe care le facem zilnic

Cine nu isi doreste dinti mai albi si un zambet mai stralucitor? Ei bine, in afara de fumat si o igiena orala saraca, exista si alti factori daunatori pentru aspectul dintilor nostri, cum ar fi unele alimente sau bauturi  pe care le consumam zi de zi.

Dinti mai albi? Atentie la alimentatie!

Dincolo de spalatul de dinti, folosirea atei dentare si a apei de gura, exista cativa factori care pot interveni intre noi si obiectivul nostru de a avea dinti mai albi, mai sanatosi si mai puternici. Iata-i pe cei mai comuni:

Vinul rosu: desi extrem de sanatos (in cantitati moderate), vinul rosu reprezinta un pericol pentru stralucirea dintilor, fiind bine cunoscut efectul strugurilor negri (in special in urma fermentatiei) asupra albului dintilor. Dar nici vinul alb nu este mai presus, specialistii de la New York School of Dentistry descoperind faptul ca dintii expusi la ceai au fost patati intr-o masura mai mare daca au fost expusi, in prealabil, la vinul alb. Chiar si otetul de vin poate avea acelasi efect.

Ceaiul: ceaiul negru actioneaza destul de agresiv asupra dintilor, lasand urme chiar mai vizibile decat cele de cafea. Cele mai putin daunatoare tipuri de ceai asupra albului dintilor sunt ceaiurile de plante, ceaiul verde si ceaiul alb.

Anumite fructe: afinele, murele, zmeura, fragutele, ciresele, rodiile, strugurii, in general fructele intens colorate, dar si sucurile, placintele sau prajiturile in compozitia carora se gasesc pot cauza pete pe dinti.

Bauturile acide si cele sportive: astfel de bauturi consumate frecvent afecteaza nu doar aspectul dintilor, ci si smaltul, conducand rapid la eroziunea dentara si provocand, de asemenea, hipersensiblitate dentara. Desigur, si culoarea este destul de importanta, cele mai daunatoare fiind sucurile carbogazoase de culori inchise, dar si cele incolore pot afecta smaltul si astfel permitand altor alimente sa pateze mai usor dintele.

Sosurile intens colorate, cum ar fi cele de soia, de rosii sau de curry ar trebui evitate pe cat posibil pentru a avea dinti mai albi, insa cum acest lucru este destul de dificil… consumul lor ar trebui urmat de un periaj intens al dintilor.

Dulciurile: dulciurile nu afecteaza  doar sanatatea, dar si aspectul danturii, cantitatea mare de coloranti punandu-si rapid amprenta asupra dintilor tai, daca sunt consumate in exces.dinti mai albi

Alimente pentru dinti mai albi si mai curati

Asa cum exista alimente periculoase pentru aspectul dintilor, exista si alimente benefice, care au proprietatea de a curata si de a albi dintii, cum ar fi telina, guliile, merele, gutuile, morcovii, castravetii sau patrunjelul.

O zi plina de zambet iti doresc! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.