Lucruri pe care nu le stiai despre 7 alimente comune

Spread the love

despre alimente

Despre alimente minune, pe scurt

Le consumam zi de zi (sau asa ar trebui) fara a cunoaste cateva dintre proprietatile lor cheie. Vorbesc, desigur, despre alimente si despre impactul lor pentru sanatate. Iata, asadar, cateva dintre efectele extraordinare ale hranei naturale asupra organismului nostru:

Rosiile diminueaza riscul de accident vascular cerebral, datorita continutului mare de licopen. Mai precis, un studiu publicat in Bottom Line Heath desfasurat pe 1.000 subiecti timp de 12 luni, a demonstrat faptul ca persoanele cu cel mai mare nivel de licopen, antioxidant puternic, prezentau un risc cu 59% mai mic de accident vascular cerebral fata de cele ale caror dieta era saraca in acest antioxidant;

Uleiul de peste protejeaza vederea si sanatatea ochilor. Intr-un numar al revistei Well Being Journal a fost publicat un studiu conform caruia consumul de acizi grasi omega 3 reduce semnificativ riscul de degenerescenta maculara. De asemenea, acizii grasi omega 3 reduc apetitul, usurand efortul nostru de a da jos kilogramele in plus;

Bananele contribuie la indepartarea depresiei: fiind o sursa minunata de triptofan, consumul de banane ne ajuta sa diminuam starile de agitatie, anxietate sau drepresie si creste puterea de concentrare;

Ciupercile scad riscul de cancer la san: conform International Journal of Cancer, fameile care consuma des ciuperci (aproximativ 10g/ zi, adiica o ciuperca), prezinta un risc de dezvoltarea  cancerului la san cu 64% mai mic;

Pepenele rosu consumat frecvent reduce nivelul colesterolului rau, mentine arterele curate si previne aparitia bolilor cardiovasculare;

Smochinele contin o cantitate mai mare de antioxidanti decat portocalele, strugurii, chiar si broccoli! Atentie, insa, la continutul caloric mare, si limiteaza-te la cateva smochine, preferabil dimineata, la micul dejun;

Migdalele consumate frecvent (dar nu in cantitati mari deoarece contin un numar mare de calorii) incetinesc procesul de albire a parului! Mai mult, acestea intaresc firul de par si ii ofera un plus de stralucire, datorita continutului mare de vitamina E si acizi grasi omega 6.

Tu ce alte lucruri interesante mai cunosti despre alimente?

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.