Cum să te simți confortabil pe tocuri

5
(1)

Ce nu fac femeile pentru frumusețe? Evident, întrebarea are un puternic iz retoric dat fiind că lucrurile pe care nu le fac femeile pentru a fi frumoase sunt de fapt foarte puține, dacă nu chiar inexistente.

Să vedem… diete chinuitoare pentru o siluetă de invidiat („Jocurile Foamei” devin o veritabilă glumă), corsete draconice pentru o talie de viespe (sau intervenții chirurgicale pentru scoaterea uneia sau mai multor coaste în același scop), supunerea tenului la numeroase și repetate cazne și nu în ultimul rând: pantofii cu toc!

Sfaturi practice pentru a te simti confortabil pe tocuri

Înainte de a merge mai departe e esențial să îți spunem că oricine declară că e confortabil să mergi pe tocuri te minte și nu îți e prietenă! E incomod spre dureros să mergi pe tocuri, e artă, e magie și mult autocontrol (dacă întreabă cineva), însă sunt și câteva trucuri utile și practice care au capacitatea de a ridica mersul pe tocuri la rangul de capodoperă… de eleganță și sex appeal, desigur.

1. Matematică pură sau mărimea contează!

Trebuie să știi să îți măsori cu acuratețe piciorul pentru a putea aspira la o pereche de pantofi pe măsura ta, desigur. Da, toate ne dorim picioare delicate de gheișe, dar până și vremea lor a apus. Concluzia e că nu ai de ce să suferi permanent pentru o modă trecătoare.

2. Informația reprezintă putere, deci informează-te!

Există numeroase tipuri de pantofi cu toc de la eleganții stiletto cu toc subțire, la pantofi cu platformă, cu vârf decupat, cu barete, cu toc ascuțit, conic, pătrat, Mary-Jane și lista continuă. Documentează-te, vezi ce tip de pantof ți se potrivește cel mai bine nu doar din punct de vedere estetic, ci și al gradului de stabilitate și confort.

3. Cum poți ajusta niște pantofi ficși?

Dacă deja ai achiziționat o pereche de pantofi care sunt ficși pe alocuri, poți apela la trucurile standard, adică două pungi cu apă (una pentru fiecare pantof) și la congelator cu ei peste noapte. Există și formula magică numărul doi: șosete + uscător de păr îndreptat spre zonele problematice = pantofi mai comozi.

Cum să te simți confortabil pe tocuri 1

4. Ce faci dacă ai bășici și cum le eviți?

Cel mai dureros cuvânt? Da, vorbim despre bășici! Dacă ai deja, ascunde tocurile în spatele dressing-ului până când se vindecă, lupta e pierdută chiar dinainte de a începe! Dacă nu, evită formarea lor prin aplicarea balsamului de buze sau a oricărui alt produs cu proprietăți lubrifiante pe zonele susceptibile de a forma bășici.

5. Cum elimini transpirația picioarelor?

La polul opus e hidratarea excesivă sau mai bine zis, transpirația. Din motive lesne de înțeles, nu e indicat (cu potențial de periculos) să îți transpire picioarele atunci când porți pantofi cu toc. Șamponul uscat sau pudra de talc sunt de mare ajutor în lupta cu transpirația picioarelor.

Apropo de pudra de talc, funcționează eficient și pentru eliminarea scârțâitului pantofilor. Dacă ai pantofi gălăgioși, îi poți reduce la tăcere cu ajutorul pudrei.

6. Cum împiedici alunecarea piciorului?

Nu doar transpirația ne poate cauza probleme, materialul pantofului poate favoriza și el alunecarea piciorului și știm doar ce penibile sunt situațiile în care o femeie defilează grațios pe tocuri și brusc îi alunecă piciorul, vraja se rupe, melodia imaginară se oprește, la fel și ventilatorul imaginar care asigura coafura perfectă în adierea vântului. Poți aplica un material ușor abraziv pentru ca talpa pantofului să aibă mai multă aderență și deci, să împiedice alunecarea.

7. Greutatea… contează?

Nu facem discriminări, dar greutatea contează pentru picioarele noastre care duc literalmente tot greul în fiecare zi. Așadar, atenție și la acest aspect, picioarele noastre ne vor fi recunoscătoare pentru orice gram de… presiune eliminat.

8. Cum mergi pe tocuri?

Contează și modul în care pășim astfel că experții ne recomandă să călcăm întâi cu tocul și apoi cu vârful (nu invers) pentru mai multă stabilitate și evitarea (sau măcar reducerea) riscului de accidentare.

9. Schimbă flecurile!

Vorbind despre prevenire și minimalizarea accidentării, flecurile sunt sfinte sau în orice caz, foarte importante. Da, cea mai mică și adesea cea mai ignorată parte a pantofului cu toc este extrem de importantă pentru siguranța noastră. Înlocuiește în mod regulat flecurile uzate pentru a prelungi viața pantofului și posibil, chiar pe a ta.

Cum să te simți confortabil pe tocuri 2

10. Direct din tocuri in… papuci?

La finalul unei zile lungi și chinuitoare când tot ce îți dorești e să ajungi acasă, să arunci departe perechea de stiletto purtată cu mândrie (și o doză sănătoasă de durere) și să îți răsfeți picioarele cu o pereche de papuci pufoși de casă, amână puțin momentul. Nu, nu vrem să prelungim în mod nenecesar agonia, ci doar să subliniem că orice trecere trebuie realizată treptat, gradual pentru rezultate eficiente, pe termen lung. Așadar, înlocuiește pantofii cei incomozi cu o altă pereche de pantofi cu toc jos, mai confortabili și abia apoi cu papucii de casă râvniți.

11. Răsfață-ți picioarele!

Însă, răsfățul e un cuvânt ce nu trebuie să lipsească din vocabularul nostru, așa că da, răsfață-ți cu regularitate picioarele, masează-le zilnic, dă-le ocazia să se destindă, să își revină, să se refacă prin alternarea pantofilor cu toc cu cei joși sau cu pantofii sport ori de câte ori ai ocazia.

12. Chiar ai nevoie de… tocuri?

Nu în ultimul rând, ține cont de ceea ce te face pe tine fericită, încrezătoare, frumoasă – pantofii cu toc pot să fie arma ta secretă, îți pot garanta o intrare demnă de podium la o petrecere, te pot purta pe culmile succesului, însă poți la fel de bine să ajungi acolo și în espadrile (nu în șlapi, niciodată în șlapi!). La urma urmei, nu haina îl face pe om, de ce l-ar face pantofii?

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.