Cum sa devin ajutor de bucatar?

0
(0)

In zilele de astazi din ce in ce mai multi tineri sunt preocupati de gastronomie. Visul lor este sa devina, la un moment dat, bucatari sef, insa nu stiu ca exista o cale lunga de urmat.

Din acest motiv, chiar la inceputul carierei acestia renunta din mai multe motive, cum ar fi: stresul, programul de lucru prea lung sau task-urile date de bucatarul sef care cateodata par foarte grele. In acest articol va vom prezenta ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a fi ajutor de bucatar. Tinem sa mentionam ca inca de la inceput trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare.

  • Talentul in bucatarie si formarea

Chiar daca esti pasionat de gastronomie, trebuie sa ai si talent in bucatarie. Astazi, mai multe institutii ofera cursuri pentru tinerii care vor sa devina ajutor de bucatar. Aici vei invata cum sa prepari mancarea, cum se realizeaza un plating reusit si ce secrete trebuie sa stii atunci cand realizezi un anumit fel de mancare. Tine cont de faptul ca atunci cand te angajezi ca si ajutor de bucatar trebuie sa cunosti majoritatea retetelor dintr-un meniu si sa le prepari intr-un timp relativ scurt.

De altfel, in anumite restaurante de lux, experienta in bucatarie este extrem de importanta, mai ales ca anumiti clienti au gusturi fine si pot lasa oricand un feedback negativ.

  • Rezistenta la stres

Multe persoane considera ca acest job este destul de usor, insa nu cunosc faptul ca ajutorul de bucatari are mai multe task-uri decat cele ce tin de prepararea mancarii. Pentru inceput, acesta trebuie sa urmeze cu strictete toate indicatiile bucatarului sef, astfel incat produsul final sa fie gustos, dar si sa aiba un aspect placut. De altfel, toate retetele trebuie preparate repede astfel incat clientul sa nu astepte prea mult.

Un studiu arata ca unii clienti devin din ce in ce mai iritati daca asteapta prea mult pentru a le fi servita hrana. In schimb, daca lucrezi intr-un restaurant de lux, care are o priveliste minunata si o atmosfera placuta, timpul de asteptare poate sa fie mai lung, insa aceasta nu este o regula.

Tineti cont ca tot ceea ce tine de electronicele din bucatarie, este sarcina ta. Acestea trebuie curatate si intretinute, iar tu trebuie sa le verifici periodic pentru a vedea daca funtioneaza perfect. De altfel, toate recipientele de preparare a hranei trebuie mutate dintr-un loc in altul, iar acestea nu sunt intotdeauna usoare sau de dimensiuni mici.

Dupa ce te-ai asigurat ca totul este in ordine in bucatarie, trebuie sa verifici si depozitul. In cazul in care anumite alimente sunt expirate, trebuie sa anunti bucatarul sef si sa le arunci.

La final de zi, va trebui sa te ocupi si de igienizarea bucatariei. Trebuie sa speli vasele si argazul. In cazul in care vrei un job cu un program fix, sa stii ca in anumite zile va trebui sa ajungi mai devreme sau chiar sa pleci mai tarziu. In acest mod vei fi sigur ca bucataria este perfect functionala, vasele sunt curate, iar alimentele sunt proaspete.

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.