Cum functioneaza o pompa de apa?

0
(0)

Cum functioneaza o pompa de apa?Toate tipurile de pompe indeplinesc o sarcina simpla: mutarea apei pentru a o aduce din punctul A in punctul B. Punctul A poate fi un rau, o piscina sau o fantana, iar punctul B o gradina, o groapa de canalizare sau o locuinta.

Pentru ca aceasta miscare sa se intample, apa este aspirata de pompa insasi daca este imersiva sau de o conducta de aspiratie daca este de suprafata; apa iese printr-o conducta de alimentare.

Fiecare pompa consta dintr-un motor echipat cu un rotor care actioneaza unul sau mai multe rotoare necesare pentru aspiratie si livrare.

Puterea, presiunea si debitul sunt corelate si inerente nevoilor de retragere exprimate. Pe baza din aceste criterii si in functie de pompa, motorul poate fi electric – monofazat sau trifazat – sau endoterm – cu un motor in 2 sau 4 timpi.

Diferitele tipuri de pompe

Daca trebuie sa pompati apa dintr-o fantana, sa goliti un subsol inundat sau sa alimentati unele parti ale casei dvs. cu apa uzata, veti avea nevoie de diferite pompe.

  • Pompele si utilizarea prevazuta

Pompa de ridicare sau pompa de golire a pivnitei poate aspira toate tipurile de apa. Pompa de suprafata aspira apa limpede din fluxuri sau sisteme de recuperare a apei de ploaie pana la 7 m adancime.

  • Pompa de imersie

Este plasata pe fundul puturilor in cazul adancimilor mai mari de 8 m.

  • Pompa autoclava

Este o pompa care serveste la cresterea presiunii apei in sistemele cu presiune insuficienta. Autoclava creste presiunea apei unui sistem. Vasul de expansiune, numit si plaman, este o mica cisterna care formeaza un fel de rezervor tampon. Statia de ridicare este utilizata pentru evacuarea apelor uzate atunci cand nu poate fi evacuata de gravitatie.

  • Pompa cu motor

Este o pompa de suprafata echipata cu un motor cu ardere interna. Unitatea de presurizare este un sistem format dintr-un vas de expansiune, o pompa de suprafata si un presostat.

  • Pompa submersibila si pompa de golire a pivnitei

Pentru golirea unei pivnite inundate, a unei piscine sau a unei fose septice, se foloseste o pompa de ridicare, cunoscuta si sub numele de pompa de scurgere a pivnitei sau pompa submersibila.

Pompa submersibila si pompa de scurgere a pivnitei sunt pompe submersibile de ales in functie de calitatea apei, apa limpede, greutatea gri. Aspirarea apei din puturi cu o adancime mai mare de 7 metri se face datorita unei pompe submersibile (verificati adancimea). Doar conducta de alimentare si cablul de alimentare ajung la suprafata. Diametrul mic al acestui tip de pompa ii permite sa atinga adancimile mari ale puturilor de foraj.

  • Pompa de suprafata

O pompa de suprafata este utilizata pentru a extrage apa dintr-o fantana de pana la 7 metri adancime, pentru a pompa rezervele unui rezervor de apa de ploaie sau a unui rau. Dupa cum sugereaza si numele sau, spre deosebire de pompa submersibila, aceasta pompa ramane la suprafata si apa este aspirata prin conducta de aspiratie. Apa recuperata poate fi utilizata pentru irigarea gradinii, pentru alimentarea aparatelor sau pentru scurgerea toaletei.

Cumpara cele mai bune pompe de la  https://www.cpxmaster.ro/casa/pompe-si-hidrofoare si bucura-te de toate avantajele pe care produsele premium ti le pot oferi. Nu este deloc greu sa intrii in posesia unor produse de buna calitate atunci cand le alegi corect si tot ce ar trebui sa faci este sa te documentezi cat mai mult, astfel incat la fiecare lucrare sa dispui de cele mai bune si mai avantajoase produse.

Cumparand produsele perfecte inca de la inceput, diminuezi riscul de a obtine in viitor probleme din cauza alegerilor nefericite.

O recomandare in acest sens este aceea de a achizitiona de fiecare date produse de brand, mai ales atunci cand vorbim despre pompe si hidrofoare pentru ca acestea sunt cele mai complexe produse pe care le vei cumpara pentru perioade lungi de timp.

Un alt aspect la fel de important este faptul ca pompele si hidrofoarele trebuie sa fie alese tinand cont de mai multe aspecte asa cum este si adancimea la care trebuie sa fie scufundate atunci cand sunt achizitionate. Pune pompele si hidrofoarele corect si acestea vor functiona fara probleme.

De asemenea, atunci cand achizitionezi pompele va trebui sa tii cont si de parerile pe care le au specialistii in sensul acesta, astfel incat sa poti evita evenimentele neplacute. Tine cont de pareri avizate si cu siguranta vei putea dormi linistit, stiind ca ai facut o investitie corecta, in produse premium.

Cu ajutorul acestor produse vei obtine cele mai bune rezultate, pe termen lung, mediu si scurt iar casa ta va avea mereu apa de care are nevoie intreaga familie.

Nu iti face griji cu privire la modul in care vei obtine instalarea perfecta pentru ca sunt foarte multe firme care iti pot asigura astfel de servicii la cele mai bune preturi. Recomandarea noastra este sa lucrezi doar cu profesionisti in sensul acesta.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.