Ce sunt manusile de unica folosinta de nitril si ce rol au?

0
(0)

Materialul nitrilic este un material sintetic rezistent la apa si foarte puternic. De trei ori mai rezistent la puncție decat latexul (cauciucul natural), produsele din nitril sunt, de asemenea, mai rezistente la chimicale si la petrol (petrol, gaze), precum si la acizi.

Abia mai puțin elastice decat manusile din latex de aceeasi grosime, aceste manusi unica folosinta nepudrate din nitril Missena au o textura fina, flexibile, perfect impermeabile si foarte confortabile de purtat. Din ce in ce mai popular pentru performanța si versatilitatea sa, nitrilul este utilizat in proiectarea manusilor de unica folosința si a manusilor reutilizabile, diferența fiind in grosimea si suportul (interior) manusii.

Exista diferite materiale pentru manusi de unica folosința precum nitril, vinil, neopren sau latex. Este important sa alegi dimensiunea manusilor, indiferent daca sunt sau nu de unica folosința. Manusile ar trebui sa se potriveasca mainii tale, sa nu fie prea stranse sau prea largi, astfel incat sa nu pierzi dexteritatea.

Cand se utilizeaza manusile de nitril?

Exista multe aplicații in special in industrie, automobile, produse farmaceutice si produse alimentare. Particularitatea nitrilului este ca este mai rezistenta la substanțele chimice, in special la cele pe baza de derivați de hidrocarburi (benzina, ulei, solvenți etc.) si acizi. Nitrilul este, de asemenea, mai puternic decat latexul, fiind in acelasi timp la fel de flexibil.

Dincolo de alegerea legata de tipul de produse manipulate, nitrilul nu prezinta risc de alergie la latex si, prin urmare, este recomandat persoanelor care sufera de alergie.

Cum sa iti alegi manusile unica folosinta din nitril?

Grosimea manusii:

  • Manusile de unica folosința din nitril au, in general, o grosime care variaza de la 0,06 la 0,2 mm;
  • Manusile reutilizabile din nitril fara suport incep adesea cu o grosime de peste 0,35 mm.
  • Manusile reutilizabile din nitril cu suport (textil interior) au o grosime mai mare de 1 mm.

Lungimea manusilor:

Fie ca este vorba de manusi de unica folosința sau reutilizabile, manusile din nitril au lungimi variabile in funcție de utilizarea aleasa.

  • Manusile de unica folosința din nitril oscileaza intre 240 si 300 mm
  • Manusile reutilizabile din nitril au o lungime de 300-354mm
  • Manusile din nitril lungu de 680 mm.

Care sunt avantajele nitrilului fața de latex sau vinil?

Puțin mai flexibil decat latexul (in special in medii foarte reci), este totusi mai solid si mai rezistent la abraziune.

Manusile de unica folosinta nepudrate din nitril Missena sunt indicate pentru cand esti alergic la manusile de unica folosința din latex.

Manusi de unica folosința din nitril, pudrate sau nepudrate?

Pudra prezenta in manusile de unica folosința este direct legata de tehnica de fabricație pentru manusi. Prin urmare, aceasta pulbere de amidon de porumb nu se adauga dupa fabricarea manusii, ci mai degraba in timpul procesului.

Pentru a obține o manusa „fara pudra”, este necesar, prin urmare, sa adaugi o etapa de spalare a manusii in acest proces, motiv pentru care costul manusilor fara pulbere este adesea mai mare decat manusile cu pulbere.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.