Trucuri prin care prevenim problemele legate de statul pe scaun

0
(0)

Am văzut că menținerea pentru o perioada îndelungată a unei anumite posturi poate duce la dureri, indiferent că vorbim de postura corectă sau de postura incorectă. De fapt, nu exista postura perfectă, pentru că orice postură necesită o acțiune constantă din partea anumitor mușchi, ligamente și tendoane pentru a combate gravitația, ceea ce, după un interval de timp suficient de lung, va produce dureri.

Acum, că știm că nu există o postură perfectă și că principalul motiv pentru care avem dureri este acela că stăm prea mult timp într-o anumită poziţie, este timpul să vorbim despre lucrurile pe care le putem face zi de zi pentru a preveni aceste probleme.

Schimbaţi frecvent poziția

Ori de câte ori puteţi, încercați să schimbați poziția. Atât de simplu. Puteți configura un reminder pe telefon pentru a vă anunța să vă mişcaţi la fiecare 60 de minute. Ridicaţi-vă, mergeţi, ridicaţi-vă genunchii, mișcaţi-vă brațele etc. Faceţi orice fel de mişcare care presupune o poziţie diferită de cea în care staţi de obicei. Deci, dacă de obicei vă înclinaţi mult în faţă, încercați să păstrați mai mult poziția verticală. Iar dacă staţi de obicei în poziţie verticală, încercați să vă relaxați și să vă aplecaţi mai mult.

Configurați spațiul de lucru corect (design ergonomic)

Chiar dacă nu există o postură perfectă, dacă aveți de gând să petreceți mult timp într-o anumită poziție, încercaţi să vă asigurați că petreceți timpul într-o poziție care provoacă cele mai puţine probleme.

Luaţi-vă un birou reglabil pe înălţime

Un birou reglabil vă va permite să treceţi de la poziția așezat la poziţia în picioare, fără a vă întrerupe fluxul de lucru. Încercați să treceți de la șezut la poziție în picioare și invers la fiecare 30-60 de minute.

Includeţi în programul de lucru pauze de stretching

Lipsa prelungită a mişcării determină rigidizarea corpului. Luați pauze în care să vă dezmorţiţi articulațiile și concentrați-vă asupra mușchilor care se rigidizează cel mai mult în timpului lucrului, cum ar fi flexorii șoldului, pieptul și zona lombară.

Includeţi exerciţii fizice uşoare

Executarea unor exerciții fizice uşoare vă va permite să păstrați tonusul muscular adecvat și să lucrați asupra mușchilor care suferă de obicei cel mai mult din cauza poziţiei, cum ar fi muşchii gluteali și partea superioară a spatelui.

Remediați dezechilibrele musculare

Unele persoane sunt mai predispuse decât altele la probleme legate de postură, în funcţie de tipul și caracteristicile corpului. Este vorba de persoanele care au o curbură excesivă a spatelui, o rotunjire excesivă a spatelui, flexori hiperactivi ai gâtului, mușchi slabi ai șoldului, etc. Obținerea unei evaluări adecvate de la un profesionist, stabilirea tipului corect de exerciţii de corecţie și consecvența cu care faceţi exerciţiile sunt esențiale aici.

În cazul în care vă confruntaţi cu dureri şi alte probleme cauzate de un anumit tip de activitate care vă obligă să menţineţi timp îndelungat aceeaşi postură, este important să consultaţi un specialist. La Clinica de Kinetoterapie Atleticokinetic veţi găsi medici şi terapeuţi cu experienţă, care vă vor putea spune exact care sunt cauzele problemelor şi cum le puteţi trata, prin exerciţii şi programe adaptate perfect nevoilor dvs.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.