Ce boli poate indica durerea de gleznă și picior?

0
(0)

Durerea de gleznă și picior este un simptom comun al unei game variate de afecțiuni medicale, care apar atât în rândul persoanelor tinere, cât și a celor vârstnice, indiferent de nivelul de activitate fizică. În multe cazuri, durerea poate fi cauzată de leziuni minore sau de suprasolicitare, însă există și situații în care durerea poate indica prezența unor afecțiuni medicale mai grave.

Leziunile traumatice

Fracturile și leziunile osoase sunt alte cauze comune ale durerii de gleznă și picior. Fracturile gleznei sau ale piciorului pot provoca simptome acute, precum umflături, vânătăi, deformări vizibile și dificultăți la mers. În funcție de severitatea fracturii sau leziunii, tratamentul poate varia de la imobilizarea temporară a membrului, folosind ghips sau dispozitive ortopedice, până la intervenții chirurgicale.

Neuromul lui Morton

Neuromul sau nevromul lui Morton este o afecțiune caracterizată prin compresia nervului între oasele metatarsiene din picior, care poate provoca durere, amorțeală sau furnicături în zona afectată. Deși afecțiunea poate fi adesea tratată prin măsuri conservatoare, cum ar fi schimbarea încălțămintei sau utilizarea de tălpi ortopedice, uneori poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a elibera nervul comprimat.

Tendinopatia

Tendinopatia este o afecțiune care apare atunci când tendoanele, care sunt niște structuri fibroase și elastice care conectează mușchii la oase, devin inflamate, iritate sau deteriorate. Tendinopatia poate să apară în orice tendoane din corp, dar este frecvent întâlnită în tendoanele care sunt supuse la stres sau suprasolicitare constantă, cum ar fi tendonul lui Ahile sau tendonul rotulian (la nivelul genunchiului). Simptomele includ durere, sensibilitate, rigiditate și slăbiciune în zona afectată.

În general, o tendinopatie tendonul lui Ahile afectează persoanele care sunt active fizic și care se angajează în activități care pun presiune asupra acestui tendon. De asemenea, poate afecta și persoanele cu o postură incorectă sau cu dezechilibre musculare, precum și pe cele care încep brusc un program intens de exerciții fără o pregătire corespunzătoare.

Artrita

Artrita, cât și alte afecțiuni inflamatorii, precum bursita, sindromul de tunel tarsian sau periostita, pot provoca durere, umflături și disconfort în zona gleznei și a piciorului. Există mai multe tipuri de artrită care pot afecta membrele inferioare, cele mai frecvente fiind osteoartrita, care rezultă din uzura articulațiilor în timp, și artrita reumatoidă, o afecțiune autoimună care determină sistemul imunitar să atace propriile articulații.

Ruptura tendonului lui Ahile

Ruperea tendonului lui Ahile, apărută ca un rezultat al unui traumatism brusc sau al unei suprasolicitări continue a tendonului, poate provoca o durere severă în spatele gleznei sau în partea inferioară a piciorului, însoțită de umflături și vânătăi. Ruptura tendonului lui Ahile necesită adesea tratament imediat, pentru a restabili funcția normală a piciorului și a reduce riscul unor complicații.  

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.