3 activități realizate incorect ce ne pot genera dureri de umeri

0
(0)

Durerile de umeri, o problemă comună în societatea modernă, au un impact semnificativ asupra calității vieții unui individ, deoarece pot limita capacitatea de a efectua activități obișnuite. Unele activități zilnice, aparent inofensive, pot contribui la apariția durerilor de umeri.

Există multiple astfel de activități, asociate cu o probabilitate ridicată de apariție a durerilor de umeri, cele mai frecvente fiind poziția incorectă la birou, ridicarea în mod eronat a greutăților și efectuarea unor exerciții fizice sau a unor activități sportive fără pauze.

Lucrul la birou

În timpul perioadelor lungi de stat la birou, există tendința de a adopta o poziție inadecvată, cu umerii încleștați și spatele încovoiat. În plus, o înălțime incorectă a scaunului sau a monitorului poate accentua problemă.

Durerea umarului asociată cu poziția incorectă a spatelui și umerilor poate deveni cronică și poate afecta semnificativ calitatea vieții. În plus, durerea poate iradia către gât și spate, contribuind la disconfort și la limitarea mișcărilor normale ale umărului. 

Adoptarea unei poziții corecte a corpului, utilizarea unui scaun ergonomic și reglarea înălțimii monitorului pot ajuta la reducerea tensiunii asupra umerilor și pot îmbunătăți confortul în timpul lucrului la birou. De asemenea, este recomandabil să se realizeze pauze regulate pentru a întinde și relaxa mușchii umerilor și ai spatelui și să se efectueze, la anumite intervale de timp, exerciții de întindere și de întărire a musculaturii.

Activități repetitive fără pauze adecvate

O altă cauză comună a durerii de umăr este reprezentată de efectuarea unor activități repetitive fără a lua pauze adecvate pentru a permite mușchilor să se relaxeze și să se refacă. Participarea la sporturi ce presupun utilizarea membrelor superioare, precum înotul sau tenisului, poate crește probabilitatea de apariție a durerii de umăr, în special dacă nu se respectă perioadele de odihnă.

Ridicarea greutăților

Ridicarea greutăților cu o tehnică incorectă poate pune o presiune semnificativă asupra umerilor și poate duce la diferite leziuni. Disjuncția acromio-claviculară, o leziune a articulației acromio-claviculare, situată între claviculă și acromionul scapulei (omoplatului), este una dintre consecințele severe ale efectuării exercițiilor de ridicare a greutăților în mod eronat. O disjunctie acromio-claviculara apare atunci când ligamentele care susțin articulația acromio-claviculară sunt întinse sau rupte, în urma unui traumatism.

Adoptarea unei poziții corecte a corpului, cu genunchii ușor îndoiți și spatele drept, și folosirea mușchilor picioarelor și ai spatelui pentru a ridica greutatea pot ajuta la reducerea riscului de leziuni ale umerilor și la menținerea unei forme fizice sănătoase.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.