4 sfaturi pentru cei care merg la sală și nu văd rezultatele dorite

0
(0)

Multă lume merge la sală din dorința de a arăta într-un anumit fel. Însă, obținerea de masă musculară nu este întotdeauna floare la ureche pentru oricine. În funcție de organism și arderi, s-ar putea să te trezești că, deși faci exerciții în mod regulat și mănânci corect, rezultatele nu sunt atât de vizibile cum ai spera. Totuși, există câteva soluții care te pot ajuta să ajungi la forma dorită și să culegi roadele muncii tale la sală. 

Iată 4 sfaturi pentru rezultate vizibile la sală:

  • Hidratează-te corespunzător

Hidratarea este un element cheie care te ajută să funcționezi în parametri optimi. Deci, oricât de neînsemnat sau greu ar părea, acei doi litri recomandați pe zi sunt necesari, chiar și atunci când vine vorba de rezultate vizibile de la sală. În plus, este recomandat să te hidratezi și în timp ce te antrenezi, în funcție de intensitatea programului, tocmai pentru că riști să te deshidratezi și atunci randamentul tău nu mai este la fel de bun.

  • Încearcă niște suplimente alimentare

Dacă nu reușești să depui grăsimi și să crești masa musculară, atunci s-ar putea să ai nevoie de niște ajutor suplimentar. În acest context, s-ar putea să-ți fie folositoare niște suplimente alimentare. Dacă nu știi ce să iei, vezi suplimentele Weider aici, deoarece sunt niște opțiuni minunate pe care le poți găsi pe Nutriland.ro. Însă, pentru a obține rezultate optime, mare atenție la cantitatea pe care o vei lua.

  • Program intermittent fasting

Acest program presupune următorul lucru: să mănânci doar într-un anumit interval orar, având o pauză mai mare între mese, de la o zi la alta. Cea mai populară variantă este cea 8/16, adică 8 ore mănânci, iar 16 ore ții post și nu ai voie să consumi nimic, în afară de apă. Un exemplu concret: ai voie să mănânci între 10:00 și 18:00, apoi ai pauza 16 ore și poți avea prima masă următoarea zi tot începând cu ora 10:00. Aceast program te ajută să ai arderile mai bune și să scapi rapid de caloriile nedorite. Mai mult, funcționează și atunci când faci mișcare intensă, ajutând la funcționarea organismului în parametri optimi. 

  • Lucrează corect exercițiile la sală

Asigură-te că faci corect fiecare exercițiu, pentru a lucra grupa de mușchi dorită. Dacă executarea nu este corectă, rezultatele vor întârzia să apară, iar riscul să faci și o întindere este destul de mare. În cazul în care nu ești sigur că executarea este corectă, încearcă data viitoare să faci totul mult mai încet și controlat, iar dacă dorești poți apela și la ajutorul unui profesionist în domeniu.

Așadar, ține cont de cele patru aspecte de mai sus dacă mergi la sală și rezultatele nu sunt cele dorite de tine. Totuși, este important să ai răbdare, deoarece mușchii nu se fac peste noapte, ci necesită mult efort și timp investit pentru a avea o formă frumos definită. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.