Aromaterapia – vindecare prin miresme

0
(0)

aromoterapia

Aromaterapia sau cea mai placuta metoda de tratament

Aromaterapia nu este un “moft”, ci o placere…benefica. Mai mult, aromaterapia este o ramura a fitoterapiei, o metoda alternativa de tratare a unor afectiuni prin intermediul aromelor naturale si o practica eficienta atat pentru sanatatea fizica, dar si in tratarea unor probleme de ordin mental sau cauzate de stresul nostru cel de toate zilele.

Aceste esente aromatice pe care se bazeaza aromaterapia pot fi utilizate in moduri diferite: sub forma de uleiuri volatile care se evapora, pe cale cutanata – prin masaj, sub forma de bai sau chiar pe cale interna (dar numai la recomandarea medicului!).

Insa, pana sa ajungem sa  ni se “prescrie” aromaterapie, indicat ar fi sa ne bucuram cat se poate de des simtul olfactiv…si intregul corp.

Aromaterapia – miroase a sanatate si a buna dispozitie

Dar cum functioneaza aromaterapia si de ce este ea atat de valoroasa pentru sanatate? Simtul mirosului la om nu este extrem de dezvoltat, in comparatie cu alte mamifere, insa este unul…respectabil: putem distinge pana la 10.000 de mirosuri diferite. Acesta este strans legat de glanda hipofiza, responsabila pentru reglarea aaromoterapia nenumarate functii ale organismului uman, cum ar fi metabolismul, respiratia sau digestia.

De aceea, aromaterapia stimuleaza sistemul imunitar, intarind organismul si ajutandu-l sa lupte impotriva infectiilor, combate constipatia si spasmele abdominale, optimizeaza respiratia si te ajuta sa ameliorezi tusea sau sinuzita.

De asemenea, aromaterapia pare sa fie eficienta si in combaterea sindromului premenstrual si a tuturor afectiunilor legate de acesta, de la dureri de cap si oboseala, pana la anxietate, iritabilitate sau schimbari bruste de dispozitie. Aromaterapia este un leac si pentru insomnia, insa uleiurile folosite ar trebui alese in functie de problema pe care o ai sau pe care vrei sa o previi.

Aromaterapia – terapie…ca la carte

Spre exemplu, uleiul de salvie stimuleaza sistemul nervos si inlatura insomnia, dar amelioreaza si memoria, uleiul de iasomie te scapa de starile de depresie si te ajuta in lupta cu dismenoreea, uleiul de rozmarin este recomandat in suprasolicitatrea intelectuala si celor cu problema de circulatie, iar uleiul de levantica energizeza, combate tulburarile psihice, insomnia sau stresul. Dar, atunci cand alegi un ulei, asigura-te ca este 100% natural, altfel iti poate face mai mult rau decat bine…

aromoterapiaUleiurile naturale se evapora in totalitate si nu lasa acea pata de ulei cu ajutorul caruia poti recunoaste o interventie sintetica. De asemenea, pe eticheta sticlutelor de ulei trebuie sa gasesti insemne ale certificarilor dobandite, in cazul in care uleiurile respective sunt natuale sau bio, cum ar fi inscriptia “kbA”, inscriptie care iti garanteaza ca planta din care a fost extras uleiul a fost cultivata biologic, fata ingrasaminte chimice sau procedee sintetice.

Daca nu, in loc de esente naturale, vei inhala sau vei absorbi prin piele mai mult toxine…

Aromaterapia sau terapia rasfatului

Si chiar daca nu ai absolut nicio problema de niciun tip (greu de crezut…), aromaterapia este foarte relaxanta si o metoda perfecta de a te rasfata dupa o zi mai grea…sau mai usoara. Ea este cu atat mai valoroasa cu cat este practicata intr-un context de cuplu, oferind un stop de savoare in plus dragostei voastre…;)

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.