Si… ce este un excavator?

0
(0)

Pentru toata lumea a fost o iluzie cand, in calitate de copii, am vazut acele masini uriase galbene, capabile sa miste pamantul. Mama ce este asta? – Un buldoexcavator, aproape imediat am intrebat: Si… ce este un excavator?

Asa incep multi dintre noi sa ne urmam visul de copii, vrem sa invatam cum sa ne descurcam cu acea mare corabie galbena. Cand am fost crescuti ne-am decis meseria noastra profesionala, acolo multi dintre noi vom alege sa ne profesionalizam ca piloti ai acelei mari nave galbene.

Adevarul este o profesie bine platita in care veti avea intotdeauna surse de angajare. Ei bine, daca doriti sa faceti unele excavari mari, trebuie sa aveti echipamentul necesar si specializat. Acest lucru va permite proiectelor sa avanseze in timp si sa economiseasca costurile inerente ale fortei de munca.

Istoria buldoexcavatoare

Stim ca doriti sa stiti ce este un excavator? Dar mai intai sa aflam despre istoria buldoexcavatoarelor. In principiu, in 1950 a fost folosit un tractor pe senile pentru constructii. Cu toate acestea, expertii trebuiau sa-si imbunatateasca utilitatea, eficienta si eficacitatea in domeniul muncii.

In acel moment, compania engleza Whitlock Bros, numita intr-adevar Essex, a anuntat pe piata crearea primului buldoexcavator. Compania a creat un accesoriu pe care l-au numit „DinjumDigger”. In 1951 compania a incorporat incarcatorul hidraulic creand primul buldoexcavator.

Joseph Cyril Bamford, fondatorul companiei JBC, observa potentialul buldoexcavatorului si capacitatile sale mari. Pana in 1953 a reusit sa imbunatateasca designul prin includerea accesoriului masinii si l-a inregistrat ca JBC MK1. Pana in 1958 poate lansa primul buldoexcavator integrat pe piata.

Ce este un buldoexcavator?

 Si… Ce este un buldoexcavator? Buldoexcavatorul este o masina de tip industrial si mecanic utilizata pentru a efectua sapaturi. Este folosit pentru proiecte de constructii, unde trebuie creata o fundatie, canale de scurgere, tevi, drumuri, printre altele. Iata aici lunete buldoexcavator. Selecteaza modelul potrivit pentru masina ta si bucura-te de toate avantajele oferite de sticla de calitate.

Diferenta dintre excavator si buldoexcavator

Desi ambele masini sunt utilizate pentru terasament si excavare, acestea nu trebuie confundate, deoarece sunt diferite. Este important sa se stie in mod clar ce este un excavator? Pentru a putea obtine o performanta mai mare a acesteia.

Cea mai proeminenta diferenta dintre buldoexcavator si excavator sunt:

 • Excavatorul are o capacitate de incarcare mai mare si mai multa putere, se poate roti la 360°, ceea ce permite o manevra mai mare.
 • Buldoexcavatorul are o miscare in sus si in jos, din fata in spate, acest lucru va permite sa sapati intr-un plan inferior. Sunt mai mici, deci sunt mai usor de mobilizat.

Caracteristici buldoexcavatoare

Stim deja ce este un excavator, acum sa vorbim despre caracteristicile buldo:

 1. In functie de dimensiune, poate transporta cantitati mari de material.
 2. Este proiectat in principal pentru excavarea terenurilor.
 3. Recipientul in care merge materialul se numeste lingura.
 4. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de o lopata mecanica.

Buldoexcavatoare – piese

In acest tur am vorbit deja despre ceea ce este un excavator, caracteristicile sale, acum este randul sa vorbim despre piese debuldoexcavatoare. Piesele care alcatuiesc un excavator sunt:

 • Uniunea dintre brat si pene.
 • Cilindri hidraulici de: galeata, brat si brat
 • Legatura de articulare.
 • Sasiu sau cadru.
 • Compartimentul motorului.
 • Pene sau fronton.

Tipuri de buldoexcavatoare

S-ar putea sa va intrebati, cate tipuri de buldoexcavatoare exista? Va putem spune ca exista doua tipuri:

 • Buldoexcavatoare pe anvelope: stocul de rulare este format din anvelope. Comenzile sunt in cabina, iar stabilitatea este asigurata cu stabilizatori independenti de cauciuc.
 • Buldoexcavatoare pe sina: sasiul sau este sustinut de 2 lanturi paralele, iar comenzile sale de control sunt in cabina.

Vrei sa te specializezi in buldoexcavatoare?

Exista multiple scoli unde veti putea dobandi cunostinte despre ceea ce este un excavator si sa inveti sa manevrezi unul. Formarea poate fi online si ofera instrumente pentru a propulsa in lumea de backhoe de conducere.

Stim ce este un excavator? Este fundamental, dar pentru a practica profesional este necesar sa se gaseasca formarea profesionala necesara. Multe scoli ofera asta, cu diplome aprobate si recunoscute la nivel international.

Pentru a putea manevra un utilaj greu, este nevoie sa se urmeze cursurile speciale dedicate acestu domeniu. Nu oricine poate conduce un asemenea utilaj si tocmai din acest motiv, bazele sunt foarte importante.

In plus, daca urmezi cursurile de acest gen veti invata aspecte legate de siguranta si de risc in special in conducerea buldoexcavatoarelor si a basculantelor, permitandu-va sa va ocupati de acesta. Este necesar sa se clarifice faptul ca, pentru a putea circula pe sosea, veti avea nevoie de autorizatiile de reglementare acordate de agentiile responsabile.

Scolile specializate de regula ofera un format de curs din cateva saptamani, diploma sa fiind eliberata imediat dupa absolvirea cu succes a tuturor pasilor.. Este o meserie care poate aduce beneficii materiale substantiale, mai ales daca detii si propriul buldoexcavator.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.