Sfaturi utile pentru primul tău zbor cu parapanta

0
(0)

Dacă vrei să încerci un sport nou, parapanta poate fi o opţiune excelentă, dacă nu ai probleme cu înălţimile. Iată mai jos câteva sfaturi care îţi vor fi utile pentru primul tău zbor cu parapanta.

Echipamentul necesar

Parapanta în tandem este un sport destul de simplu în ceea ce privește echipamentul, necesitând doar o aripă, căști, două hamuri asemănătoare scaunelor – unul pentru pilot și unul pentru pasager, parașute de urgenţă, un radio și un variometru, (un instrument folosit pentru măsurarea creșterii/pierderii de altitudine).

Toți instructorii de parapantă tandem vor asigura echipamentul tehnic necesar zborului, precum și echipamentul de siguranță.

Ce ar trebui să ai cu tine pentru un zbor cu parapanta în tandem?

Este important să porți încălțăminte închisă, potrivită pentru terenul de pe care vei decola și pe care vei ateriza. Purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte pentru a te proteja de curentul care vine din sens opus este, de asemenea, importantă, deoarece această activitate este foarte statică. Uneori pot fi necesare haine impermeabile. De asemenea, sunt recomandați ochelarii de soare.

Cât durează un zbor cu parapanta în tandem?

În medie, un zbor în tandem „normal” de descoperire va dura între 10 și 20 de minute, în funcție de diferența de altitudine dintre locurile de decolare și de aterizare. Zborurile de coastă (avânt) sau termice pot fi uneori alese opțional, iar lungimea zborului poate fi mărită foarte mult, dar va rămâne întotdeauna dependentă de condițiile de vânt/termice.

Cum se desfăşoară un zbor cu parapanta în tandem?

Înainte de zbor. Durata zborului și a activității în ansamblu – inclusiv timpii de transport, pot varia, deoarece timpul necesar pentru a ajunge dintr-un oraș la un loc de decolare din afara orașului poate fi mai mare decât în ​​cazul în care decolarea se face dintr-o zonă muntoasă în care te afli deja în vacanță. O opţiune foarte bună poate fi Braşovul, care oferă peisaje spectaculoase şi este cunoscut pentru practicarea zborului cu parapanta. Intră pe Activitati Brasov pentru mai multe detalii sau pentru a rezerva un zbor.

Cele mai multe zboruri cu parapanta în tandem vor decurge astfel: te vei întâlni cu instructorul într-un punct prestabilit, adesea locul de aterizare, și veți lua transportul până la punctul de decolare. La acest site, instructorul va pregăti parapanta, îţi va pune hamul și îl va atașa de baldachin.

În timpul zborului. Odată ce totul este verificat, în funcție de locație, tu și pilotul va trebui să faceți o alergare mică de aproximativ 5 – 15 metri până când părăsiți solul și începeți zborul. Distanța necesară depinde de puterea vântului și de punctul de decolare. Dacă faceți un zbor termic, instructorul va căuta pungi de aer de care să profitați, pentru a obține mai multă înălțime.

În timpul zborului, este posibil să interacționezi cu pilotul, deoarece vântul nu este, în mod normal, prea tare pentru a vorbi, iar instructorul îţi va oferi probabil detalii despre locurile pe care le vedeți din zbor sau explicații despre ce manevre face, cum controlează parapanta, etc.

Aterizare. Când vă apropiați de finalul coborârii, instructorul va trebui să facă o mică buclă pentru a ajunge la nivelul zonei de aterizare și va trebui să îţi ridici picioarele și să-l laşi pe instructor să aterizeze. După o aterizare reușită, vei fi ajutat să scoți hamul și casca, cel mai probabil veţi avea o mică discuţie pentru debriefing și asta e tot.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.