Repatrierea si transferul cadavrelor: care este procedura?

0
(0)

Daca o persoana draga moare in afara tarii lor de resedinta, poate aparea o situatie confuza si complicata. In acest articol va explicam tot ce trebuie sa stiti despre repatriere, cum functioneaza procesul si care este diferenta cu transferul de organisme.

Ce este repatrierea?

„Repatriere” este termenul utilizat atunci cand o persoana decedata este transferata in tara de origine. In aceste cazuri, casele funerare sunt responsabile pentru acordarea de sprijin prin legatura cu ambasada tarii, companiile aeriene si ofiterii criminalisti in numele familiei.

Daca decedatul a murit in strainatate, dar doriti sa-l ingropati sau sa-l incinerati in tara natala, trebuie sa organizati repatrierea corpului. In cazul in care persoana a fost in vacanta atunci cand a murit, va trebui sa verificati daca au avut asigurare de calatorie si daca polita lor acopera costurile de repatriere.

Sunt mai multi pasi de facut pentru repatrierea unui cadavru din strainatate. Acestea pot varia usor in functie de tara in care persoana respectiva moare; cu toate acestea, este important sa le urmati corect pentru a va asigura ca procesul este cat mai simplu posibil.

Cum sa repatriezi un cadavru din strainatate

  1. Sa notifice autoritatile

Va trebui sa contactati autoritatile locale din tara in care persoana a murit, astfel incat sa puteti inregistra decesul. Ambasada ar trebui, de asemenea, sa va poata ajuta in acest proces.

  1. Organizati documentele necesare

Trebuie sa aveti toata documentatia in ordine inainte de a aduce persoana decedata acasa din strainatate. Documentatia necesara este certificatul de deces, permisiunea de a transporta corpul, notificarea medicului legist din Spania si pasaportul defunctului.

  1. Transportul decedatului

In general, decedatul este transportat cu avionul, desi este posibil ca organismul sa calatoreasca pe sosea sau pe mare.

  1. Aranjati transportul de la aeroport

Ridicarea persoanei iubite la aeroport se face adesea cu ajutorul unei ambulante private sau, in unele cazuri, a unei audieri.

La primirea documentelor defunctului si a celor care il insotesc, va trebui sa verificati daca documentele sunt traduse in limba natala. Daca nu sunt, va trebui sa comandati traducerea lor. Ulterior, toata documentatia relevanta va fi pusa la dispozitia medicului legist local.

  1. Medicul legist va decide daca este necesara o ancheta sau o autopsie

Medicul legist va revizui documentele furnizate si va decide daca este necesara o investigatie. In cazul in care urmeaza sa fie efectuate, acesta va fi aranjat inainte de corpul poate fi eliberat pentru incinerare sau inmormantare.

  1. Organizati inmormantarea

Puteti incepe sa faceti aranjamente pentru inmormantare inainte de inceperea procesului de repatriere. O casa funerara va va fi ajutat probabil deja cu repatrierea, astfel incat sa poata oferi, de asemenea, indrumari cu privire la modul de aranjare a inmormantarii.

Cat costa repatrierea unui corp?

Costul repatrierii depinde de mai multi factori. Acestea includ unde merge decedatul, ce sicriu alege familia si daca sicriul ar trebui sa fie sigilat ermetic. Este dificil sa ghidati costurile, dar acestea pot fi in jur de 3000 de euro.

Care este transferul de organisme?

Transferul cadavrelor are loc atunci cand moartea are loc intr-un alt loc decat locul in care persoana urmeaza sa fie ingropata, fie la nivel national, fie international. Acest lucru poate fi procesat oficial numai printr-un mortuar.

Cum se face un transfer funerar

Daca doriti sa efectuati acest proces printr-o casa funerara, va trebui mai intai sa ii acordati autorizatia ca membru al familiei. Apoi, casa funerara va contacta entitatea in care se afla corpul pentru a face transferul. In plus, este necesar sa urmati urmatorii pasi:

  1. Documentatie

Pentru a face transferul, va trebui mai intai sa completati un formular. Sunt specificate cateva date importante, astfel incat transferul sa fie efectuat corect. De aceea, este mai usor sa o faci printr-o casa funerara.

  1. Identificarea

Un membru al familiei trebuie sa mearga la locul unde se afla corpul pentru a recunoaste cadavrul.

  1. Procese thanatologice

Organismul sufera procese tipice thanatologiei pentru a-si prelungi perioada de descompunere. Astfel, in timpul proveghiului, inmormantarii sau incinerarii, corpul nu va da mirosuri neplacute produse de descompunere.

Cat costa sa muti un corp?

Vezi aici despre repatriere decedati Germania. Pretul depinde de mai multi factori, de la audienta care este angajata pana la distanta pe care trebuie sa o parcurgi sau tipul de calatorie. Fiecare casa funerara determina rata pe kilometru efectuat si poate conta chiar si pe o taxa minima. In acest fel, pretul include kilometrii care urmeaza sa fie facuti.

In cazul transferurilor internationale, acestea vor implica cheltuieli mai mari decat cele de la nivel national.

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont daca trebuie sa efectuati un proces de transfer sau repatriere a cadavrelor sunt dificultatile pe care le puteti intampina atunci cand il efectuati. De aceea, iti recomandam sa contactezi o firma de inmormantare pentru a te ocupa de respectarea cu strictete a protocolului.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.