De ce sa inveti o limba straina? Pentru ce este aceasta avantajoasa ?

0
(0)

Invatarea unei limbi diferite de limba noastra materna deschide o lume a posibilitatilor si, conform mai multor studii, invatarea unei limbi ne ajuta sa avem mai multa viteza atunci cand gandim.

Aceste studii mentioneaza ca creierul unei persoane cu o singura limba invatata functioneaza diferit de cel care vorbeste doua sau mai multe limbi. Poate ca acest lucru se datoreaza faptului ca memoria este exercitata pentru a stoca informatii care vor fi utilizate intens.

In America Latina, cu exceptia Braziliei si Haiti, vorbim spaniola. Invatarea limbii noastre a devenit foarte importanta impreuna cu chineza mandarina in diferite parti ale Statelor Unite si Canadei.

Nu este neobisnuit sa auziti cati studenti si oameni de afaceri pot vorbi spaniola, desi intr-un mod de baza, deoarece acest lucru le permite o mai buna dezvoltare a activitatilor lor si realizarea obiectivelor lor. In acelasi sens, aceia dintre noi care vorbesc spaniola au optiunea de a invata o a doua limba.

De ce? Pentru ca, pe masura ce lumea noastra devine din ce in ce mai globala, importanta invatarii unei a doua sau a treia limbi va continua sa creasca si pentru ca invatarea unei limbi straine depaseste doar munca sau plecarea intr-o calatorie:

 • Activeaza-ti cariera.Invatarea unei a doua limbi are un efect important asupra performantei personale si profesionale.
 • Capacitatea de a se exprima in doua sau mai multe limbi este atat de importanta incat multe companii vor fi in litigiu pentru a oferi cele mai bune beneficii pentru a avea elemente care stiu sa performeze cu autonomie totala si fluenta intr-o limba straina. De exemplu, daca locul tau de munca necesita sa vezi pacienti sau sa fii reprezentant al serviciului pentru clienti sau studenti internationali, comunicarea intr-o alta limba este un impuls in cariera.
 • Ascuti mintea. Nimic mai bun pentru a activa mintea ta decat a trebui sa vorbeasca intr-o alta limba; coordonarea de a gandi ceea ce vrem sa spunem si de a face acest lucru ne obliga sa ne concentram puternic, astfel incat sa ne putem exprima in acelasi mod in care facem cu limba noastra materna.

Acest proces de invatare a unei noi limbi creste agilitatea intelectuala in scoala si la locul de munca, iar rezultatele sunt la fel de benefice ca si cele ale unui atlet care se straduieste sa aiba o performanta mai buna a carierei sale.

 • Imbunatatiti-va limba materna. Cand ne exprimam oral si in scris intr-o alta limba, incercam sa avem grija de modul in care spunem lucrurile si sa evitam erorile gramaticale.
 • Cel putin la inceput, trebuie sa facem comparatii si sa cautam echivalentele frazelor sau expresiilor cu limba noastra materna. Invatarea in acelasi timp pentru a imbunatati vocabularul si gramatica propriei noastre limbi.
 • Nu numai ca vom invata o noua limba, ne vom imbunatati propria limba cu un repertoriu mai bun de cuvinte noi si expresii mai bune.
 • Imbunatatiti-va memoria. Cu actiunea de a asculta si reproduce ceea ce auzim si citim, memoria functioneaza in mod activ pentru a stoca noi cunostinte.
 • Cu practica de a asculta, citi, scris si vorbind, memoria devine lucid pentru a stoca noi cunostinte si pastrati-l in minte atunci cand este necesar. De exemplu, atunci cand vorbim, folosim cel mai comun vocabular si expresii care ne permit sa comunicam mai bine in acea a doua sau a treia limba.
 • Dezvoltati-va abilitatile.Este clar ca, daca cunoasteti o a doua si a treia limba, oportunitatile de angajare sunt mai mari si veti fi cel ales sa va asumati responsabilitati mai mari.
 • Veti putea accesa locuri de munca mai bine platite si va veti putea muta intr-un alt cerc de competenta profesionala. Daca sunteti interesat, veti putea concura pentru o bursa in strainatate si nu va fi sa invatati o limba straina, ci sa o aplicati in domeniul dumneavoastra profesional. De asemenea, va ajuta sa luati decizii cu mai multa incredere si pe scurt, ceea ce va va permite sa va extindeti invatarea in alte domenii pentru munca sau divertisment. Se organizeaza inclusiv Cursuri germana companii.
 • Extinde panorama. Nu numai ca oportunitatile de angajare si educatie vor fi optiuni, dar veti putea, de asemenea, sa accesati noi cunostinte si experiente cu care viziunea voastra va fi mai mare.
 • De exemplu, multe surse care va vor stimula cariera va vor fi disponibile prin intermediul web-ului, posibilitatea de a va extinde reteaua de contacte pe site-uri globale, acces la forumuri internationale ale universitatilor, subiecte de afaceri si antreprenoriale, tehnologii si persoane cu interese comune care va vor permite sa invatati chiar si noi abilitati fara a fi nevoie sa platiti pentru aceasta, deoarece acestea vor fi disponibile gratuit in alte limbi si multe altele.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.