Remedii ayurvedice eficiente pentru nas infundat, congestie nazala si sinuzita dureroasa

0
(0)

Instagramul poate fi uneori o sursa reala de informatie valoroasa, mai ales daca vestile vin de la specialisti, iar asta se intampla si in cazul nostru, cu dr. Dimple Jangda, coach de Ayurveda si sanatate intestinala, care a impartasit de curand cateva ponturi naturale referitoare la remediile cele mai eficiente pentru nas infundat, congestie nazala si dureri de sinusuri.

Vremea s-a racit zdravan, iar iarna si-a intrat serios in drepturi in unele zone, astfel ca e timpul sa ai grija de sanatatea ta, pentru ca este sezonul in care nasul infundat, congestia nazala si inflamatia dureroasa a sinusurilor iti pot da o multime de batai de cap, mai ales din cauza cetii. Desi exista o gama ampla de inhalatoare nazale pe piata, ce poate fi mai bun decat cateva remedii ayurvedice sanatoase care te vor ajuta sa iti tratezi aceste probleme cu unele produse simple pe care le ai acasa si in cel mai natural mod?

Seminte de chimen prajite in saculet

Pune 3-4 linguri de seminte de chimen intr-o tigaie si prajeste-le, fara ulei sau apa. Cat mai sunt calde, pune-le intr-o batista mica, leaga-i capetele pentru a face din ea un saculet mic si inhaleaza pe ambele nari pentru a respira mai usor. Semintele de chimen au proprietati antibacteriene si antifungice puternice. Ele contribuie la distrugerea germenilor din caile nazale. Semintele sunt, de asemenea, anti-inflamatoare si pot reduce presiunea asupra sinusurilor, contribuind la prevenirea tusei si imbunatatind debitul aerului.

Inhalatii cu ulei de eucalipt

Baile de aburi sunt un remediu vechi de cand lumea si foarte comun in intreaga lume. Pentru a trata nasul infundat sau congestia nazala, adauga cateva picaturi de ulei de eucalipt intr-o baie de abur pentru fata, inhaleaza profund aburul in plamani pana cand incepi sa transpiri. Acest ulei esential magic te ajuta sa ameliorezi senzatia de tuse, sa respiri usor, reduce inflamatia si glandele sinusale, elibereaza pieptul si distruge bacteriile si parazitii din nas si din zona pieptului. Bolile respiratorii, asa cum sunt astmul si sinuzita pot fi reduse prin baile de aburi in care adaugi ulei de eucalipt. Uleiul reactioneaza cu membranele mucoase si contribuie la reducerea mucusului.

Ceai cald de ghimbir si menta

Ce poate fi mai bun decat o ceasca de ceai cald pentru a ameliora problemele nazale? In loc de ceaiul tau obisnuit, pune un pahar de apa intr-un ceainic, adauga ghimbir feliat si frunze de menta si da-le in fiert. Poti adauga si un betisor de scortisoara, cardamom, cuisoare, ghimbir ras, piper si anason stelat, pentru a-l face mai condimentat.
Ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii si antioxidante, care ajuta corpul sa elibereze toxinele si previne stresul si afectarea corpului. El contribuie la reducerea starii de greata, balonare, gaze, imbunatateste imunitatea, metabolismul si te ajuta sa lupti cu raceala. Menta contine mentol, un decongestionant aromatic ce te ajuta sa rupi flegma si mucusul, facilitand expectoratia.

Ghimbirul este o planta foarte folosita pentru reducerea inflamatiei sinusurilor, din cauza infectiei. Este o optiune eficienta pentru a curata caile nazale si a permite respiratia confortabila.
Pe langa aceste remedii, poti consuma si plante ayurvedice precum miere, piper negru, usturoi si ceapa, pentru a trata congestia nazala.
De asemenea, este extrem de important sa bei o cantitate adecvata de fluide. O cantitate adecvata de apa calda si alte lichide functioneaza foarte bine pentru subtierea mucusului care duce in cele din urma la impingerea in exterior a fluidului infectios. Ca rezultat, presiunea asupra sinusurilor este redusa, iar pasajul nazal este curatat.

Sursa: https://indianexpress.com/article/lifestyle/health/stuffy-nose-nasal-congestion-sinusitis-ayurvedic-remedies-tips-8235420/

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.