Principalele functii ale unui manager de resurse umane

0
(0)

Principalele functii ale unui manager de resurse umaneManager Resurse Umane  este responsabil pentru un domeniu vital in cadrul fiecarei organizatii. Rolul de HR Manager HR-ul nu se limiteaza doar la selectia si gestionarea grupului de lucru, de exemplu: trebuie sa aveti, de asemenea, o viziune strategica a organizatiei si a coordonarii afacerii pentru a va alinia cunostintele cu interesele si nevoile altor domenii ale organizatiei.

Experienta managerului de resurse umane

Istoria sa este vasta si implica diferite momente istorice cu o poveste complexa. Cu toate acestea, o scurta trecere in revista a unor aspecte cheie este necesara pentru a evalua cresterea sa pentru a deveni, astazi, una dintre pozitiile cheie ale oricarei organizatii.

Nasterea si evolutia figurii de HR manager.

Se estimeaza ca numele managerului de resurse umane a aparut la mijlocul secolului al XIX-lea in timpul revolutiei industriale. A aparut ca o modalitate de organizare a grupurilor de lucru ale momentului, nemultumita de mecanizarea si precaritatea lucratorilor.

Unele dintre primele dezavantaje care trebuie abordate au fost cele asociate cu sanatatea, programul de lucru si locuintele. Una dintre principalele realizari a fost crearea departamentelor de asistenta sociala. Astfel au inceput primii pasi pentru a dezvolta un domeniu axat pe managementul uman al companiilor.

La primele birouri dezvoltate in aceste scopuri au fost adaugate sarcini precum angajarea, stabilirea formulelor salariale, analiza productiei, concedierea, printre alte activitati legate de capitalul uman al organizatiilor.

In anii ’70 si ’80 s-a dezvoltat o schimbare de paradigma care implica factori psihologici si sociologici atunci cand selectati, evaluati si angajati personal. Aceste aspecte au fost importante pentru a dezvolta ceea ce avea sa fie cunoscut mai tarziu sub numele de mediul de lucru.

Un alt aspect cheie din istoria managementului in resurse umane a fost aparitia internetului din 2000. Managerul de resurse umane, precum si departamentul sau, au inceput sa aiba la dispozitie o varietate de optiuni legate de cunostinte, management, tendinte si alte contacte importante.

Scopul managerului de resurse umane

Obiectivul principal al managerului de Resurse Umane este de a consolida relatia dintre angajat si angajator. Pentru a face acest lucru, trebuie sa indeplineasca sarcini diferite in functie de interesele organizatiei si de cele ale angajatilor care fac parte din ea, pentru a obtine un echilibru in care ambele parti pot beneficia. Printre sarcinile care vizeaza acest scop se numara urmatoarele:

Functiile unui manager de resurse umane: Managementul departamentului

Managerul de resurse umane este in primul rand responsabil pentru a permite departamentului sau sa fie format din profesionisti instruiti in domeniile lor de expertiza; deoarece eficacitatea si eficienta in alte sarcini vor depinde de aceasta.

Aceasta include o echipa de lucru care trebuie sa fie in masura sa ofere experienta, criterii si solutii in aspecte precum compensarea lucratorilor, beneficiile, securitatea, pregatirea salariilor, angajarea si concedierea, formarea profesionala; printre alte aspecte…

In acest fel, ei vor putea contribui la productivitatea organizatiei si la construirea unei culturi de afaceri pozitive si eficiente. Este important ca fiecare zona sa fie segmentata pentru a evita ca responsabilitatile sa suprasolicite oricare dintre ele.

Avantajele unui manager de resurse umane

Un manager de resurse umane are urmatoarele avantaje si beneficii:

  1. Managerul de resurse umane castiga foarte bine

Primul si cel mai important avantaj al unui manager de resurse umane este faptul ca acesta castiga foarte bine. Prin urmare, atunci cand lucrezi ca manager de resurse umane nu vei duce grija salariului ceea ce iti permite sa te concentrezi pe lucruri mult mai importante cum ar fi evolutia in cariera. Acest lucru atrage dupa sine si alte avantaje. Vei putea lua credite si vei putea sa iti indeplinesti visurile fara sa iti faci griji ca nu vei putea obtine tot ce ai nevoie.

  1. Managerul de resurse umane are un job dinamic

Pentru ca tu te ocupi de personal nu vei avea timp sa te plictisesti. Acesta este un aspect foarte important pentru ca cele mai multe joburi devin mai devreme sau mai tarziu super plictisitoare si stresante. Tu esti cel care se ocupa de angajari si de personalul care vine la tine si iti spune toate problemele pe care le are. In felul acesta vei reusi sa fii mereu in priza si sa nu vezi cum trece timpul.

  1. Simti ca ai un job important

Un alt aspect la fel de important este faptul ca te vei simti bine si te vei simti important pentru ca jobul pe care il ai nu este doar foarte solicitant ci si foarte important pentru companie. De tine depinde in final succesul firmei si tot ce tine de activitatea acesteia. Vei putea ajunge la cele mai bune rezultate si vei putea oferi ajutor companiei in care lucrezi pentru ca jobul tau implica selectarea celor mai buni oameni potrivit profilului firmei. Un alt aspect la fel de important este faptul ca vei putea sa obtii cele mai importante beneficii dupa urma unui astfel de job prin prisma faptului ca odata ce ai succes managerul va face totul pentru a te tine in firma.

 

 

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.