impotriva cancerului

O alimentatie sanatoasa, impotriva cancerului

Este adevarat, nimic nu ne garanteaza sanatatea, nici cel mai bine pus la punct stil de viata, insa putem face mici schimbari care sa diminueze riscul de aparitie al bolilor dintre cele mai grave, cum ar fi cancerul, iar alimentatia este unul dintre cele mai importante aspecte. Din acest motiv, astazi vom vorbi despre cateva alimente recomandate impotriva cancerului de stomac, dar si despre alimente pe care este bine sa le evitam, pe cat posibil.

Lupta impotriva cancerului incepe cu alimentatia

Citricele: pentru ca tot este perioada lor, nu te da in laturi de la a consuma cat mai multe portocale, mandarine, lamai sau grepfrut, secretul acestor fructe constand in cantitatea foarte mare de vitamina C, care ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi. De asemenea, citricele sunt foarte bogate in flavonoide, compusi chimici cu proprietati antioxidante, care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si se gasesc in special in pielita acestor fructe, acel invelis alb dintre pulpa si coaja pe care, de multe ori, il inlaturam.

Cartofii dulci: bogati in beta-caroten, provitamina care se transforma in organism in vitamina A si furnizeaza protectie celulelor, acestia mai contin si acid cafeic care, conform Doctoroz.com, previne angiogeneza, adica dezvoltarea de vase sangvine care sa aprovizioneze cu sange tumorile in stadiu incipient. Si morcovii sunt surse valoroase de beta-caroten, puternic antioxidant care tine la distanta bolile grave.

Usturoiul: usturoiul contine o cantitate semnificativa de alicina, substanta puternic anticancerigena, responsabila de mirosul puternic al acestei legume. Atentie, insa: pentru a ne bucura de proprietatile acestei substante care nu doar ca ne ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, dar scade apetitul si ne ajuta sa slabim mai usor, trebuie sa lasam deoparte usturoiul tocat cel putin 10 minute inainte de a-l folosi la gatit, evitand astfel distrugerea ei. Alicina este prezenta si in ceapa si in praz.

Ce alimente sa evitam in lupta impotriva cancerului la stomac

Produsele procesate din carne, cum ar fi carnatii, bacon, sunca, bogate in nitrit de sodiu sau de potasiu, substante utilizate pentru conservare, dar si mancarurile sau gustarile foarte sarate sunt principalele amenintari la adresa sanatatii stomacului.

Acestea fiind spuse… nu ti s-a facut pofta de o portocala racoritoare? Mie da!

😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.