Importanta automobilului si viitorul sau

0
(0)

In ultima perioada, o mai mare constientizare a mediului, impreuna cu cresterea preturilor la produsele petroliere, au condus societatea catre o schimbare de paradigma in ceea ce priveste mobilitatea. Vehiculul propriu inceteaza sa mai fie protagonistul, dand nastere altor modele in care regele este pietonul. In acest fel, vehiculele care respecta mult mai mult mediul, sunt mai accesibile din punct de vedere economic si care raspund cu mai multa certitudine nevoilor actuale de mobilitate au proliferat, in special in orasele mari si mijlocii.

In ciuda a tot ceea ce a spus, importanta automobilului este fara indoiala una adevarata. Inca de la aparitia sa, automobilul a creat un nou stil de viata in jurul sau, putand avea vehicule de locuit, rulote, restaurante, cinematografe, bancomate etc. in special pentru soferi.

Viata timpului nostru a fost marcata cu stampila inconfundabila a tehnologiei. Printre cele mai importante semne se numara aparitia internetului si motorizarea si, in cadrul acestuia din urma, autovehiculul. Din momentul in care prezenta unei masini care circula pe drumurile publice a fost considerata un fenomen neobisnuit si pana in prezent. Astazi, industria automobilelor a devenit unul dintre cei mai importanti factori ai progresului economic in tari, iar drumurile sunt saturate.

In ciuda noilor moduri de mobilitate, detinerea si bucuria unui autovehicul a fost si este o aspiratie, un ideal care face parte din viata generalitatii cetatenilor. Pe langa o aspiratie si un ideal, masina este:

  • un mijloc de transport;
  • un instrument de munca, bucurie si placere,
  • un simbol al unei anumite pozitii sociale si al unui anumit mod de viata,
  • o parte esentiala a vietii de zi cu zi a multor oameni care depind din punct de vedere economic si social, de posibilitatile pe care le ofera autovehiculul.

Poti vedea mai multe tipuri de masini pe https://auto-leasing.ro/.

Importanta sociala si economica

In sfera personala si familiala, influenta automobilului se bazeaza pe utilitatea sa enorma ca mijloc de transport individualizat si autonom si acest lucru din mai multe motive.

  • Automobilul creste, pana la limite nebanuite, posibilitatile si dorintele de autonomie si mobilitate, largind, pana la termene extrem de extinse, orizontul individual si familial.
  • Aceasta faciliteaza relatiile reciproce si face posibila, de exemplu, calatoria, in lung si in lat, a intregii geografii nationale, cunoasterea de noi popoare si peisaje si extinde aceste cunostinte la tarile vecine, cu facilitati pana de curand nebanuite.
  • Aceasta extindere a domeniilor cunoasterii si relatiei conduce la cea a celor culturale, constituind astfel automobilul un element de prima magnitudine in dezvoltarea culturala.
  • In plus, automobilul a devenit esential pentru a indeplini o multitudine de sarcini zilnice de natura domestica si ordine publica, precum si pentru a ajuta la realizarea nenumaratelor obligatii in mediul familial.

Domeniul profesional

In domeniul profesional, automobilul a reprezentat un factor indiscutabil de expansiune. Acesta a actionat in multe cazuri ca un multiplicator al eficacitatii multor activitati profesionale, promovand dezvoltarea altora in domenii mai largi si facilitand exercitarea unei mari majoritati a acestora.

In prezent, exista multe activitati profesionale care nu ar fi concepute daca nu ar fi cu ajutorul masinii. Medici, in special medici din mediul rural; ingineri de anumite specialitati; agenti comerciali; Reprezentantii si calatorii etc., sunt multe exemple in lunga lista de profesii in care automobilul are un impact pozitiv.

Domeniul public

In sfera publica, influenta pe care dezvoltarea transportului motorizat a avut-o asupra activitatilor de schimb social, atat in transportul de persoane, cat si in transportul de marfuri, si mai ales in acest din urma domeniu, in care, datorita flexibilitatii sale mari si versatilitatii sale incontestabile, Transportul in autovehicule a devenit de neinlocuit in multe aspecte, pentru facilitatile sale de adaptare la scopuri multiple si utilizari specializate, pentru posibilitatile sale de servicii door-to-door, pentru facilitatile sale de acces etc.

Forta de munca si importanta economica a automobilului

Da, datorita utilizarii sale in sfera personala, familiala, profesionala si publica, automobilul a devenit indispensabil ca factor de progres, aceasta imagine trebuie completata cu ceea ce, la randul sau. Automobilul reprezinta, nu numai ca un instrument util, ci si rolul sau in viata economica a tarii ca un generator de locuri de munca de tot felul. Marea multitudine de oameni care, intr-un fel sau altul, participa la activitati legate in diferite moduri si grade de automobil sunt, in general, urmatoarele:

1 – Soferi profesionisti

In primul rand, acei profesionisti care isi au mijloacele de subzistenta in aceeasi conducere a masinilor, indiferent daca sunt de serviciu public sau privat si transporta marfuri sau persoane. In acest domeniu, direct legat de condus, trebuie sa-i mentionam si pe cei care participa ca profesionisti la predarea condusului, in diferitele sale fatete.

2 – Fabricarea automobilelor

Toate persoanele direct implicate in fabricarea automobilelor si in industriile auxiliare ale componentelor si accesoriilor pot fi citate mai jos, fara ca aceasta lista sa implice o ordine de prioritate.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.