Importanta agriculturii in Prezent

Importanta agriculturii in Prezent
0
(0)

Este agricultura inca atat de importanta astazi  cum a fost intotdeauna? Statisticile FAO releva intrucat, in zorii noului mileniu, 2 570 de milioane de oameni depind de agricultura, vanatoare, pescuit sau silvicultura pentru subzistenta, inclusiv cei care sunt implicati activ in aceste sarcini si persoanele aflate in intretinerea lor fara munca.

Ele reprezinta 42% din umanitate. Agricultura stimuleaza economia majoritatii tarilor in curs de dezvoltare. In tari industrializate, numai exporturi agricultura s-a ridicat la aproximativ 290 de miliarde Statele Unite de dolari in 000.

Din punct de vedere istoric, foarte putine tari au cunoscut o crestere economica rapida si reducerea saraciei care nu a fost precedata sau insotita de cresterea agricola. Acum se foloseste foarte des  ulei hidraulic cross hlp 46.

Este agricultura buna sau rea?

Prin schimbarea radicala a modului in care ne cumparam alimentele, dezvoltarea agriculturii ne-a condamnat sa traim mai rau ca niciodata. Nu numai ca, agricultura a condus la primele cazuri semnificative de razboi pe scara larga, inegalitate, saracie, criminalitate, foamete si schimbarile climatice induse de om si extinctia in masa.

Cum castiga agricultura importanta in societate?

Agricultura ofera oportunitati de ocupare a fortei de munca pentru oamenii din mediul rural pe scara larga in tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare. Cresterea excedentului agricol cauzata de cresterea productiei agricole si a productivitatii tinde sa imbunatateasca bunastarea sociala, in special in zonele rurale.

Cum v-a afectat agricultura personal?

Fermierii cresc o varietate de produse care fac posibile produse cosmetice si alte produse de igiena personala. Agricultorii joaca un rol foarte important in crearea de combustibil durabil. Cea mai mare parte a combustibilului contine etanol, un ulei derivat din porumb care este utilizat in benzina. Etanolul este adesea amestecat cu alti combustibili pentru a conserva uleiul si a reduce emisiile.

Este agricultura cea mai mare greseala din istoria omenirii?

Pentru a fi sigur, raul atuuri intr-adevar toate bunele care au venit de la inventarea agriculturii toate aceste milenii in urma. Jared Diamond a avut dreptate, inventarea agriculturii a fost, fara indoiala, cea mai mare greseala din istoria omenirii.

Care sunt avantajele si dezavantajele agriculturii?

Pro: O multime de alimente; Mai putin pericol decat vanatoarea. Dezavantaje: Conflicte privind accesul la aprovizionarea cu alimente; Vremea ar putea afecta culturile. Pro: specializarea a permis oamenilor sa devina experti prin dezvoltarea artistilor, liderilor, carturarilor; Domesticirea graului, porumbului si orezului; Agricultura a dus la crearea civilizatiei.

Care sunt cinci efecte asupra mediului ale agriculturii?

Printre problemele sociale si de mediu semnificative asociate productiei agricole se numara schimbarile din ciclul hidrologic; introducerea de substante chimice toxice, nutrienti si agenti patogeni; reducerea si modificarea habitatelor faunei salbatice; si specii invazive.

Ce animal este util in agricultura?

Animalele sunt utile pentru indepartarea compactarii solului inainte de insamantarea semintelor. Animalele, cum ar fi taurul si vaca, sunt importante in acest scop. 2. Gunoiul de grajd provenit de la animale precum vaca, calul, magarul si capra este utilizat pentru a furniza gunoi de grajd pe terenul agricol.

Agricultura implica cultivarea culturilor, cum ar fi fructele si legumele si cresterea animalelor pentru a reproduce alimentele destinate consumului public. Fara agricultura, existenta noastra ca oameni si ca animale ar fi amenintata.

Beneficii sociale si economice care imbunatatesc eficienta productiei.

Adoptarea tehnicilor de conservare a agriculturii poate avea ca rezultat trei beneficii economice principale:

Economisirea timpului si, prin urmare, reducerea nevoii de forta de munca.

Reducerea costurilor, de exemplu, costurile combustibilului, functionarea si intretinerea masinilor, precum si cele derivate din reducerea fortei de munca.

Eficienta mai mare, in sensul unei productii mai mari, cu mai putine inputuri.

Efectul pozitiv al agriculturii de conservare asupra distributiei fortei de munca in timpul ciclului de productie si, mai important, scaderea nevoii de forta de munca sunt principalele motive pentru adoptarea tehnicilor agricole de conservare de catre fermierii din America Latina, in special agricultorii care depind in intregime de munca familiala.

Beneficii agronomice care imbunatatesc productivitatea solului.

Adoptarea tehnicilor de conservare a agriculturii are ca rezultat imbunatatirea productivitatii solului:

Cresterea materiei organice.

Conservarea apei din sol.

Imbunatatirea structurii solului si, prin urmare, a zonei de inradacinare.

Adaugarea constanta de reziduuri vegetale determina o crestere a continutului de materie organica a solului. La inceput, acest fapt este limitat la stratul superior al solului, dar in timp se va raspandi in alte straturi mai profunde ale solului. Materia organica joaca un rol important in sol: eficienta utilizarii ingrasamintelor, capacitatea de retentie a apei, agregarea solului, mediul de inradacinare si retentia nutrientilor depind in intregime de materia organica.

Beneficii de mediu care protejeaza solul si fac agricultura mai durabila:

Reducerea eroziunii solului si, odata cu aceasta, a costurilor de intretinere a drumurilor, rezervoarelor si centralelor hidroelectrice.

Imbunatatirea calitatii apei.

Imbunatatirea calitatii aerului.

Cresterea biodiversitatii.

Sechestrarea carbonului.

Reziduurile prezente pe suprafata solului reduc efectul de stropire al picaturilor de ploaie, iar odata ce energia lor este disipata, picaturile continua spre sol fara a provoca efecte daunatoare.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.