Ghid pentru diferite tipuri de barci

0
(0)

Dupa cum stim cu totii, o barca este un tip de ambarcatiune care a fost special conceputa pentru a naviga in zonele din apropierea tarmului sau pe caile navigabile interioare, cum ar fi raurile si lacurile. Ceea ce face ca o barca sa fie diferita de o nava (mare) este, desigur, dimensiunea sa mai mica si capacitatea de transport mai mica in comparatie cu aceasta din urma.

Cu toate acestea, definitia unei nave – dimensiunea, forma si capacitatea acesteia – variaza in functie de scopul acesteia. Pentru a intelege mai bine, poate doriti sa cititi despre principalele diferente dintre nava si nava.

In timp ce, in termeni logici, o nava este definita ca o barca care este suficient de mica pentru a fi luata in strainatateexista nave care masoara pana la 1.000 de metri in lungime. In mod similar, exista multe nave destinate sa deserveasca, nu in zonele din apropierea tarmului, ci in mediul marin. Interesant este faptul ca, contrazicand argumentul ca „navele pot transporta barci, dar navele nu pot transporta nave”, chiar si submarinele Marinei SUA sunt uneori numite nave.

Dovezile istorice sugereaza ca barca a fost folosita pentru transport inca din timpuri preistorice. De la cea mai veche barca cunoscuta numita „sapaturi”, evolutia barcii a ajuns acum la iahturile cu motor,de lux.

In afara de scopul lor de agrement, navele au servit, de asemenea, un scop integral in lumea comerciala moderna, permitand transportul activ atat al pasagerilor, cat si al marfurilor, atat timp cat acestea sunt pe distante scurte.

Locul potrivit in care poti invata mai multe despre sailing poate fi gasit aici  https://www.skipperacademy.ro/curs-navigatie-categoria-d/ .

Dupa cum sa mentionat deja, din punct de vedere tehnic, exista mai multe tipuri diferite de barci si este imposibil sa se enumere toate tipurile. In primul rand, navele pot fi clasificate in trei sectiuni principale, dupa cum urmeaza:

  • Barci fara motor sau cu motor(cum ar fi plute, nacele, caiace etc.).
  • Barci cu panze(cu propulsie cu vele).
  • Powerboats(cu motor).

Aici avem o lista a principalelor tipuri de nave din categoriile de nave mentionate, impreuna cu fotografii ale acestora, care sunt utilizate in intreaga lume. Avand in vedere cresterea cererii de inchiriere si vanzare cu barca, este important sa stiti ce tipuri exista si care sunt diferentele lor.

Barci de pescuit

Construite exclusiv pentru pescuit, barcile de pescuit de diferite dimensiuni sunt utilizate atat in apele sarate, cat si in cele de apa dulce. Calitatile imediate ale acestor nave includ stabilitatea, rezistenta si durabilitatea pentru a servi companiilor de pescuit din diferite tipuri de cai navigabile. Barcile de pescuit pot fi atat cu echipaj uman, cat si fara pilot.

Toate-barcile de pescuit includ, in general, caracteristici, cum ar fi un arc , tija de pescuit, un sistem de motor pentru trolling, un motor exterior, si puturi vii. In comparatie cu navele destinate lacurilor si raurilor, navele care pescuiesc in mediul marin vor avea dimensiuni mai inalte si vor fi puternice pentru a rezista la apa sarata si la conditii mai aspre.

Barca gonflabila

O barca gonflabila poate fi o barca mica gonflabila, de obicei din cauciuc, si este compusa din frane incrucisate si vasle care actioneaza ca scaune si, respectiv, vasle. Frecvent alimentate de vele, vasle si motoare mici outboard, barcile gonflabile sunt popular cunoscute sub numele de barci cu panze, barci cu vasle sau pur si simplu gonflabile.

Aceste nave se alatura altor nave mai importante si sunt utile atunci cand nava mama nu poate naviga in zone inguste. Aceste barci cu vasle pot fi, de asemenea, folosite ca barci insotitoare si sunt luate in expeditii de camping sau chiar pentru pescuitul in apa putin adanca.

Nave de punte

Dupa cum sugereaza si numele, navele de punte vin cu o zona de punte deschisa, care ofera o multime de locuri pentru un grup mic de oameni. Nava are o coca in forma de V, cu o grinda larga pentru a gazdui mai multi pasageri decat o barca cu pontoane.

Acestea masoara de obicei 25 pana la 35 de metri in lungime, sunt prevazute cu un motor pupa si sunt utilizate in mod popular pentru activitati recreative, cum ar fi inotul, sporturile nautice etc.

Barci cu arc

In plus, aceste barci contin o platforma de inot pentru a pune pe wakeboards, sau pentru activitati de inot, pentru ca cei ce se afla pe vas, sa se simta bine cand  navigheaza in timpul liber. Cu fundul lor clasic in forma de V, Barcile Bowrider ofera o plimbare splendida prin diferitele conditii de apa.

Utilizarea fortei de tractiune este regula tipica, dar cererea de motoare exterioare creste intr-un ritm ridicat.

Catamarane

Spre deosebire de alte barci, catamaranul este o nava cu mai multe coci care are doua coci paralele de dimensiuni egale. In comparatie cu navele cu coca simpla, catamaranele au un volum mai mic al corpului, pescaj mai mic si o deplasare mai mare.

Pentru pescuitul pe mare si chiar pentru  abilitati placute de croaziera, catamaranele sunt construite pentru diverse scopuri din intreaga lume.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.