dureri de articulatii

Alimente pentru a ameliora suparatoarea durere de articulatii

O durere de articulatii iti poate ingreuna si cele mai marunte activitati de zi cu zi, determinand diminuarea mobilitatii si flexibilitatii corpului. Insa, pe langa tratamentul recomandat de medic, mai exista o cale naturala de a ameliora acest disconfort: alimente cu puternice proprietati antiinflamatoare pe care ar trebui sa le incluzi cat mai des in dieta ta.

Iata un top al alimentelor recomandate pentru a diminua durerea de articulatii si pentru a te ajuta sa te bucuri din plin de fiecare zi:

Durere de articulatii: top 5 alimente pentru a o combate

Uleiul de masline: bogate in acid oleic, acizi grasi omega 6, dar si in vitaminele A, B, C, D, E, k, uleiul de masline este nu doar extraordinar pentru sanatatea inimii, ci si extrem de eficient impotriva durerii de articulatii, diminuand inflamatiile. Adauga-l in salate proaspete sau in mancaruri usoare si sanatoase, pentru energie si vitalitate in fiecare zi! Poti incerca si uleiul din samburi de struguri, cu un continut mare de vitamina E, F, zinc, cupru, acizi grasi omega 3, omega 6 si omega 9, sau uleiul de canepa, eficient si in ameliorarea simptomelor menopauzei sau premenstruale, despre care poti citi mai multe aici.

Usturoi: acest cel mai puternic antibiotic natural, usturoiul, trebuie sa fie cat se poate de prezent in farfuria ta, deoarece nu doar ca ajuta la detoxifierea organismului si regleaza apetitul, ajutandu-ne sa slabim mai usor, dar are puternice proprietati antiinflamatoare si contribuie semnificativ la redarea mobilitatii articulatiilor, fie ca este consumat propriu-zis sau aplicat in comprese pe zona afectata, zdrobit si amestecat cu putina apa.

Ierburi  si condimente parfumate: fie ca vorbim despre busuioc, oregano, rozmarin, patrunjel, cimbru, ghimbir sau curcuma, toate aceste mici secrete pentru un gust mai puternic al mancarurilor tale te pot ajuta sa lupti cu durerea de articulatii. Amesteca-l cu putin usturoi zdrobit si un strop de ulei de masline si transforma-ti salatele intr-un adevarat deliciu!

Alunele, migdalele si nucile: consumate cu moderatie (incearca sa nu depasesti 10 – 20 pe zi), alunele si nucile reprezinta surse minunate de grasimi sanatoase si acizi grasi omega 3, cu recunoscute proprietati antiinflamatoare.

Alunele sunt minunate si pentru cresterea capacitatii de concentrare si impiedicarea declinului cognitiv, migdalele accelereaza metabolismul, intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc sanatatea pielii si a parului, iar nucile au valoroase proprietati anticancerigene si energizante. Consuma-le pur si simplu sau adauga-le in salate, iaurt, mici gustari.

Pestele: in general, nu ar trebui sa lasi o saptamana sa treaca fara a consuma macar o data peste, mai ales daca te lupti cu durerea de articulatii. Incearca sa inlocuiesti, pe cat posibil, carnea rosie cu somon, macrou, ton, cod sau sardine, acizii grasi din compozitia acestora fiind minunati pentru reducerea inflamatiilor.dureri de articulatii

Durere de articulatii, combatuta cu arme naturale

Alte alimente care pot ameliora o durere de articulatii sunt ciocolata neagra, soia, merele, ciresele, ananasul, citricele, fructele de padure sau ceaiul verde.

Pofta mare! 😀

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.