Depozit: Ce este si care sunt functiile sale?

0
(0)

Depozitul este o cladire sau un sector in cadrul unei constructii care serveste la depunerea unor cantitati mari de articole, produse si marfuri inainte de a fi distribuite sau vandute. In acest articol, vom explica toate functiile si variantele implicate in gestionarea acestui spatiu.

Ce este un depozit?

Depozitele sunt spatii fizice care alcatuiesc lantul logistic al unei operatiuni comerciale si sunt utilizate pentru a stoca diferite marfuri. Acestea fac parte din infrastructura unei companii si sunt esentiale pentru functionarea tuturor tipurilor de activitati economice. Atat industria agricola, miniera si industriala, cat si comertul cu amanuntul, necesita un depozit pentru a-si gestiona inventarul de produse.

Depozit sau boxa :

Boxele au caracteristici similare cu garajele/ depozitele. Acestea sunt destinate sa gazduiasca bunurile si, atunci cand sunt bine gestionate, sa contribuie la reducerea costurilor.

Cu toate acestea, depozitele fac parte dintr-un lant de operatiuni mai complex si sunt in comunicare constanta cu departamentul de achizitii sau centrele de productie pentru a preveni epuizarea stocurilor.

Pe de alta parte,   depozitele sunt construite cu materiale mai rezistente, deoarece sunt folosite pentru a stoca produse sau bunuri pentru o perioada mai lunga de timp. Pe de alta parte, in depozite rotatia stocurilor este constanta si mult mai dinamica.

Functiile depozitului

Sarcinile din depozite incep cu primirea marfii si se termina cu expedierea comenzilor. In plus fata de aceste doua functii in procesul intermediar, exista si altele pe care le vom explica mai jos:

  • Primirea bunurilor: Personalul site-ului trebuie sa verifice daca totul se potriveste cu ceea ce este listat in ghidurile de livrare. Prin urmare, in cadrul functiilor depozitului se afla controlul calitatii si caracteristicile fiecarui lot de produse primite.
  • Depozitarea marfii: Fiecare produs trebuie sa fie adapostit in functie de caracteristicile sale fizice.
  • Controlul inventarului: In prezent, exista diferite programe softwarecare permit o munca agila si precisa. In acest fel, managementul produselor este optimizat si costurile de stocare sunt reduse.
  • Conservarea si intretinerea in stare perfecta a bunurilor: Este necesar sa aveti spatiile si masinile corespunzatoare. De exemplu, depozitele care depoziteaza produse congelate trebuie sa aiba echipamente care sa garanteze lantul de frig.
  • Gestionarea si pregatireacomenzilor: Aici comunicarea cu spatiile de vanzare sau primirea directa a comenzilor de catre clienti este integrata cu activitatile logistice care includ selectarea si ambalarea produselor.

Tipuri de depozite

Exista mai multe tipuri de depozite. Cunoasteti-le mai jos:

Depozit central

Acestea sunt situate cat mai aproape posibil de instalatiile de productie si indeplinesc functia de aprovizionare a depozitelor regionale. De obicei, primesc volume mari de bunuri care sunt apoi distribuite in incarcaturi mici.

Depozit regional

Acestea sunt situate in apropierea locurilor in care produsele urmeaza sa fie consumate.

Functia sa este de a distribui bunurile in grupuri mici, astfel incat acestea sa ajunga la punctele de consum in cel mult o zi. Site-ul depozitare iti ofera mai multe solutii pentru depozitarea corecta a obiectelor.

Depozit de tranzit

Acestea se afla undeva intre depozitele regionale si locurile de consum. Este un site conditionat pentru receptia si expedierea rapida a produselor.

Depozit punct de utilizare

Acestea sunt situate in apropierea centrelor de productie. Acestea sunt utilizate pentru a stoca componentele necesare pentru asamblarea sau fabricarea altor produse.

Cum se depoziteaza ceaiurile si ce durata de utilizare au?

Pentru multi, ceaiul este un lux accesibil – ceva la care pot astepta cu nerabdare la inceputul zilei si se pot relaxa si relaxa seara. In timp, totusi, s-ar putea sa va intrebati cat timp va ramane ceaiul dvs. proaspat si cand sa il beti si sa il inlocuiti cu un pachet nou.

Vestea buna este ca ceaiul ramane in general proaspat destul de mult timp – in jur de trei pana la patru luni atunci cand este pastrat intr-o punga si pana la un an cand este pastrat intr-o cutie sau alt recipient etans.

Pentru a maximiza prospetimea ceaiului, va recomandam sa-l pastrati in mod corespunzator si sa-l protejati de caldura, lumina, aer si umiditate ori de cate ori este posibil. In cele mai multe cazuri, ceaiul depozitat corespunzator va fi in continuare bun de baut pana la un an de la cumparare.

Ceaiul este relativ iertator si rareori se strica atata timp cat este depozitat corespunzator. Ceaiul vechi poate fi pur si simplu mai putin aromat si proaspat decat ceaiul nou si va prepara o ceasca mai slaba, cu o aroma veche. In acest sens, ceaiul nu are de fapt o „data de expirare” dupa care sa fie nesigur de baut.

Cu toate acestea, daca este depozitat necorespunzator, ceaiul poate deveni invechit sau plictisitor mai repede. In cazuri rare, daca este expus la umiditate si caldura, ceaiul se poate deteriora. Daca nu esti sigur daca ceaiul tau este inca bun, de obicei cel mai bine este sa-l schimbi cu un ceai nou si sa te bucuri de o ceasca proaspata si aromata.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.