De la ce vârstă este indicat aparatul dentar la copii. Sfaturi de la specialiști

0
(0)

Aparatul dentar este un dispozitiv folosit pentru corectarea poziției dinților și a maxilarelor, eficient atât în cazurile de malocluzie ușoară, cât și în cele de malocluzie severă. Eficacitatea tratamentului cu aparat dentar poate fi influențată, printre altele, de momentul identificării problemei de aliniere a dinților și implicit de momentul în care se decide începerea tratamentului.

Deși momentul potrivit pentru a începe tratamentul ortodontic poate varia în funcție de particularitățile individuale ale fiecărei persoane, consultarea timpurie a unui ortodont și evaluarea danturii încă din primii ani de viață sunt importante pentru a asigura o dezvoltare dentară sănătoasă și pentru a corecta orice probleme în stadii incipiente.

De la ce vârstă poate fi necesar tratamentul ortodontic?

Potrivit experților, evaluarea inițială a necesității purtării unui aparat dentar poate începe încă de la vârsta de 7 ani, deși momentul exact pentru începerea tratamentului ortodontic poate varia în funcție de fiecare copil în parte. Evaluările regulate efectuate la un medic stomatolog pentru copii ajută la determinarea necesității unui tratament ortodontic la momentul oportun, înainte de agravarea problemelor de aliniere a dinților.

Factorii care influențează momentul potrivit pentru aparatul dentar

Vârsta reprezintă un factor important în determinarea momentului potrivit pentru a începe tratamentul ortodontic. În general, tratamentul ortodontic începe atunci când majoritatea dinților permanenți ai copilului au erupt, de obicei în jurul vârstei de 7 sau 8 ani. Cu toate acestea, unele probleme dentare pot necesita o intervenție efectuată mai devreme, în timp ce alte probleme dentare pot fi amânate.

În afara vârstei, alți factori care pot influența momentul oportun începerii tratamentului ortodontic sunt și tipul și severitatea problemelor dentare sau gradul de cooperare al copilului.

Ce este tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic presupune corectarea poziției dinților și a maxilarelor pentru a obține un zâmbet funcțional și estetic. Tratamentul ortodontic implică mai multe etape și tehnici, care pot varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de severitatea problemelor dentare.

În majoritatea cazurilor, obiectivele tratamentului ortodontic sunt îndeplinite și dantura este corectată în mod corespunzător pe parcursul a câtorva luni, doar cu ajutorul unui aparat dentar și a controalelor la stomatolog, pentru ajustarea poziției aparatului.

În unele cazuri, pentru a putea avea dinți drepti cu aparat dentar, este posibil să fie necesare intervenții ortodontice suplimentare, precum extracții dentare, pentru a face loc pentru dinții supra-numerari sau pentru a rezolva problemele de supra-aglomerare.

De asemenea, există situații în care pot fi necesare dispozitive suplimentare, cum ar fi expansoarele palatine, pentru a corecta problemele de aliniere ale maxilarelor și pentru a facilita corectarea poziției dinților.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.