De ce avem nevoie de un contabil?

0
(0)

De ce avem nevoie de un contabil?A avea un contabil la dispozitia completa a companiei este unul dintre factorii asociati cu succesul oricarei intreprinderi, deoarece printr-o buna contabilitate este posibil sa se determine si sa se corecteze esecurile, sa se ia decizii importante pentru sanatatea financiara a companiei si sa se evite efectuarea unor greseli potential dezastruoase.

In plus, va permite sa fiti la curent cu toate regulile si procedurile fiscale care se aplica activitatii economice a companiei dvs.

Toate informatiile derivate din contabilitate sunt fundamentale pentru luarea deciziilor de management, facand controlul si gestionarea companiilor de toate dimensiunile , mai eficiente.

Cu toate acestea, se pare ca multi antreprenori nu sunt constienti de importanta acestui serviciu si de necesitatea unui contabil care sa sprijine sarcinile de gestionare.

De ce este necesara ajutorul unui contabil , in companii?

Contabilii sunt subordonati directi ai conducerii unei intreprinderi. Companiile au nevoie de un contabil, deoarece au nevoie de ordine si control al tuturor informatiilor financiare care sunt produse in timpul operatiunilor zilnice.

Aceste informatii vor fi necesare pentru luarea deciziilor strategice care garanteaza viabilitatea companiei.

Indiferent de dimensiunea companiei sau a sectorului din care face parte, toate intreprinderile au obligatia de a:

  • Pastra conturi care indeplinesc standardele si sunt conforme cu cerintele autoritatilor fiscale si comerciale din fiecare tara.
  • Depune in timp util declaratiile diferitelor impozite care se aplica in functie de activitatea economica desfasurata, care vor trebui realizate corect.
  • Intocmi situatii financiare periodic,care vor fi solicitate de banci in cazul in care este necesara solicitarea unei linii de finantare, capital de lucru sau investitie.
  • Comunica starea finantelor companiei proprietarului sau administratorului acesteia, prezentand dovezile necesare pentru a sustine conditiile economice ale afacerii.

Importanta selectarii unui contabil bun

Este necesar sa se inteleaga ca un contabil este o figura multifunctionala. Desigur, obiectivul sau principal este modul de interpretare a informatiilor contabile ale companiei,dar putem gasi diferite specializari destul de utile pentru diferite modele de afaceri si situatii particulare.

De exemplu, exista contabili cu experienta in chestiuni fiscale  in timp ce altii au o vasta experienta in gestionarea datelor financiare. In acelasi mod, exista si cei care se specializeaza in efectuarea auditurilor si detectarea inconsecventelor in materie fiscala, toate fiind domenii importante in cadrul oricarei companii.

Daca se estimeaza ca compania dumneavoastra va creste si va domina sectorul din care face parte, un contabil poate oferi o privire mult mai larga asupra viitorului.

Una dintre capacitatile acestui profesionist este de a putea lucra mana in mana cu managementul pentru a elabora strategii cuprinzatoare de crestere, de la un rol proactiv si cu un control strict al situatiei economice a companiei.

Atributiile expertului contabil cu clientii sai

In cadrul firma de contabilitate  puteti avea acces la contabili profesionisti cu abilitatile descrise mai sus, dispusi sa ofere servicii de inalta calitate fiecaruia dintre clientii nostri. Consultanta contabila este efectuata de profesionisti cu urmatoarele caracteristici:

  • Cunostinte avansatein domeniul fiscal si experienta vasta in normele si procedurile stabilite
  • Expertiza tehnica in prelucrarea informatiilor contabile,managementul sistemelor contabile si capacitatea de a controla toata documentatia clientului .
  • Abilitatea de a pregati situatii financiarepentru a sprijini antreprenorul in gestionarea afacerii sale si de a colabora in luarea deciziilor strategice.

Cele mai importante avantaje pe care ti le ofera un contabil

Daca ai o mica afacere in cele mai multe dintre cazuri nu vei acorda atentie contabilitatii, ceea ce este foarte gresit. Stim ca esti foarte ocupat sa gestionezi toata afacerea pe cont propriu.

Datorita acestui motiv cei mai multi manageri uita complet de anumite acte contabile importante. Specialistii in contabilitate sunt cei mai indicati pentru a te ajuta astfel incat sa iti indeplinesti toate sarcinile necesare pentru a asigura prosperitatea afacerii tale.

Este foarte important sa iti iei un contabili sau sa derogi responsabilitatea catre firmele de contabilitate care sa se ocupe de conturi si care sa tina evidenta fiecarui venit si fiecarei cheltuieli. Acest lucru te-ar ajuta sa iti dezvolti afacerea dar si sa iti dai seama cum iti functioneaza de fapt afacerea.

De cele mai multe ori sunt neglijate cheltuielile mici ale afacerilor, insa tii cont de faptul ca fix aceste cheltuieli pot sa te coste intr-o zi? Sunt multe departamente in cadrul organizatiilor mici care sunt costisitoare degeaba.

In cazul in care departamentul primar nu este foarte stabil atunci compania nu este corespunzator structurata ceea ce duce la pierderi majore. In consecinta este foarte important sa iti analizezi conturile si sa gasesti un contabil bun.

Un contabil te va ajuta sa gasesti informatiile de baza despre afacerea ta cum ar fi cele despre profit, pierderi si date care pot sa determine valoarea pe care compania o are. Reviziile corespunzatoare ale activitatii conturilor te vor ajuta sa iei decizii importante si intelepte astfel incat sa te asiguri ca ai beneficii pe termen lung.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.