Cum se reduce consumul de combustibil cu uleiurile Shell Helix Ultra 0W?

0
(0)

De ceva timp, producatorii de vehicule au facut din reducerea consumului de combustibil una  dintre prioritatile lor de top. Soferii de masini cauta, de asemenea, o eficienta sporita si vor sa raspunda la intrebarea despre cum sa beneficiezi de economie de combustibil cu Shell Helix Ultra 0W.

In acest scop, una dintre cele mai simple si mai simple solutii de implementat este utilizarea uleiurilor de motor sintetice. Cum reduc uleiurile sintetice consumul de combustibil si cum te ajuta sa consumi mai putin combustibil in comparatie cu lubrifiantii conventionali?

Vascozitatea redusa reduce consumul de combustibil

La un moment dat, majoritatea autoturismelor foloseau ulei de motor de 10W-40. Apoi au trecut la 5W-30. Majoritatea vehiculelor necesita in prezent 5W-20 si 0W-20 uleiuri de motor. Si o vascozitate chiar mai mica, 0W-16, este la orizont pentru unele vehicule mai noi.

Cu cat vascozitatea combustibilului este mai mica, cu atat va curge mai usor. Imagineaza-ti un borcan cu miere si un pahar cu apa. Amestecarea apei cu o lingura va necesita mai putina energie decat amestecarea mierii. Acelasi principiu se aplica motorului si uleiului sau de motor. Uleiurile de motor cu vascozitate redusa curg mai usor prin motor si au rezistenta redusa la piesele motorului in miscare. Prin urmare, uleiurile de motor Shell Helix Ultra 0W actioneaza eficient pentru o reducere a consumului de combustibil.

De ce uleiurile de motor sintetice reduc vascozitatea uleiului de motor?

Dezvoltarea unui ulei de motor 0W-XX care ar folosi doar uleiuri de baza conventionale este, cel putin, foarte dificil, daca nu chiar imposibil. Formulatorii reusesc sa atinga 0W, dar uleiul se va vaporiza mai repede la temperaturi ridicate si nu va reusi alte teste cerute de industrie. Mai simplu spus, dezvoltarea lubrifiantilor este o chestiune de compromis, iar uleiurile de baza conventionale nu obtin rezultate, din punct de vedere al randamentului si performantei, apropiate de cele sintetice, formulatorii trebuie sa renunte. 

Capacitate mai buna de circulatie la rece

Circulatia in motor, imbunatatita de uleiurile sintetice in timpul pornirii la rece, te ajuta, de asemenea, sa reduci consumul de combustibil. Deoarece nu contin ceara de niciun fel, acestea se ingroasa mai putin atunci cand lasi vehiculul sa stea peste noapte. Dimineata, cand pornesti vehiculul si incepi sa conduci, uleiul de motor si uleiul de transmisie au nevoie de mai putin efort pentru a circula corect. Rezultatul este mai putina energie consumata si consum redus de combustibil.

Ulei sintetic Shel Helix Ultra 0W – un mare pas catre reducerea consumului de combustibil

Pentru a reduce consumul de combustibil al masinii, testesaza uleiurile sintetice Shell Helix Ultra 0W.

Shell Helix Ultra este o gama de uleiuri de motor de top care este formulata folosind tehnologia unica Shell PurePlus, oferind un ulei de motor care ajuta in mod activ la mentinerea motoarelor curate si imbunatatirea consumului de combustibil.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.