Consumul moderat de cafea reduce riscul unui accident vascular!

2
(1)

Consumator de cafea?

Bei o ceasca de cafea chiar acum? Felicitari, consumul moderat de cafea scade riscul de accident vascular, potrivit ultimelor studii publicate in revista Stroke.consumul de cafea

Daca nu esti un consumator de cafea, sa nu intelegi acum ca trebuie sa incepi sa bei cafea pentru a reduce riscul de accident vascular.

Studiul a fost efectuat pe aproximativ 35000 de femei cu varsta cuprinsa intre 49 si 83 ani. Rezultatele au fost evidente. Femeile care au baut mai mult de o ceasca de cafea in fiecare zi, au avut un risc de pana la 25% mai mic decat cele care nu au baut deloc.

„Unele femei au evitat consumul de cafea, deoarece au crezut ca este nesanatos”, a declarat Susanna Larsson, autoarea acestui studiu. „De fapt, dovezile indica faptul ca un consum moderat de cafea poate scadea riscul unor anumite boli, cum ar fi diabetul zaharat, cancer la ficat si accident vascular cerebral.”

Cafeaua este un moment de placere si o aroma.

Efectele consumului de cafea.

De ce cafeaua poate reduce riscul de accident vascular cerebral, nu este clar, dar cercetatorii au speculat ca ar putea reduce inflamarea si imbunatateste rezistenta la insulina, care poate reduce riscul unui accident vascular cerebral. S-a mai constatat ca substantele care se gasesc in cafea dau energie, limpezesc mintea si imbunatatesc performanta in sportul de rezistenta. Nu pune in aceeasi categorie cafeaua cu alimentele sanatoase cum ar fi: fructele, legumele proaspete si cerealele.

In cafea gasim o mare cantitate de antioxidanti

Cafeaua contine si antioxidanti, atat de importanti corpului. Cafeaua este printre singurele bauturi cu o cantitatea mare de antioxidanti.

Cafeaua contine deasemenea cofeina sau cafeina, un stimulent care provoaca dependenta. Din cauza cafeinei, persoanele care au in general probleme cu somnul ar trebui sa evite sau sa limiteze consumul de cafea cu cofeina. Daca esti obisnuit sa bei o cafea dimineata pentru a te trezi, recomandat este sa o consumi intr-un interval mai lung de timp.

Consumati cafea cu moderatie!

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 2 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.