Ce sunt termostatele pentru centrale?

0
(0)

Ce sunt termostatele pentru centrale?Controlul inteligent al incalzirii va optimizeaza comportamentul de incalzire si permite mai mult confort si eficienta energetica cu putin efort. Reajustarea constanta a radiatorului este un lucru din trecut. Un termostat inteligent mentine calda casa sau apartamentul proprietate personala sau inchiriat numai atunci cand aveti nevoie de caldura.

Programati procese fixe si controlati radiatoarele spontan folosind aplicatia instalata pe telefon. In plus, incalzirea inteligenta poate fi cuplata cu alte dispozitive inteligente pentru casa, cum ar fi senzorii de ferestre sau usi.

Achizitionarea unui termostat Salus IT500 2021 pentru a avea parte de control inteligent de incalzire, este o idee deosebit de utila din motive financiare: cu incalzirea optimizata economisiti energie, reduceti costurile si protejati si mediul.

Cum functioneaza un termostat?

Probabil ca toata lumea a mai vazut un termostat conventional. Daca vreti sa fie cald iarna in locuinta, rotiti comanda cat mai sus posibil si radiatorul radiaza deja caldura. Dar cum functioneaza exact controlul incalzirii prin intermediul regulatorului de temperatura?

  1. Temperatura camerei dorita este setata prin rotirea capului termostatului. Nivelul 3 corespunde unei temperaturi de 20 ° C.
  2. Exista un lichid in capul termostatic care reactioneaza la temperatura din camera. Daca temperatura camerei creste, aceasta se extinde si apasa pe stiftul supapei.
  3. Stiftul supapei se deschide si inchide supapa din radiator. Este controlat de lichid si inchide supapa din radiator de indata ce se atinge temperatura dorita.
  4. Daca supapa este inchisa, nu mai curge apa de incalzire prin radiator. Daca devine mai rece in camera, volumul lichidului este redus, stiftul supapei deschide supapa din radiator si apa de incalzire poate curge din nou.

Termostate reglabile manual

Un tip utilizat in mod frecvent este reprezentat de aceste termostate, iar avantajele sale constau in principal in costurile reduse de achizitie, precum si in simpla operare si asamblare. Temperaturile dorite nu pot fi setate in functie de timp, ceea ce in unele cazuri este un dezavantaj.

Termostate radio electrice

Termostatele masoara temperatura din camera si apoi controleaza adesea mai multe supape de incalzire cu un semnal electric. Controlul inteligent al intregii camere este deosebit de avantajos. Multe dispozitive au chiar moduri preprogramate care ii ajuta pe utilizatori sa economiseasca costurile de incalzire. Cu toate acestea, radiatoarele individuale nu pot fi controlate individual cu acest termostat. Costurile ridicate de achizitie sunt de asemenea un dezavantaj la acest tip.

Termostate digitale programabile

Acest tip este instalat direct pe radiator si poate comunica digital. Cu termostatele de acest tip cum ar fi si Salus IT500 2021, controlul incalzirii este adaptat in mod optim la viata de zi cu zi a utilizatorului – acest lucru asigura mai mult confort si economiseste costuri. Avantajele acestor modele sunt instalarea simpla pe radiatorul compatibil si controlul inteligent. Temperaturile personale dorite pot fi setate in mod explicit pentru fiecare radiator si multe dispozitive pot fi chiar controlate printr-o aplicatie in timp ce va deplasati. Un dezavantaj il reprezinta costurile de achizitie comparativ mai mari, care sunt puse in perspectiva pe termen lung prin economii in costurile de incalzire.

Unde ar trebui plasate termostatele?

Pentru ca un termostat sa poata asigura temperatura dorita in camera, acesta trebuie sa masoare continuu. Amplasarea termostatului este prin urmare foarte importanta pentru masurarea exacta a climatului camerei.

Ar trebui sa evitati aceste 5 locatii:

  1. In spatele perdelelor sau perdelelor.
  2. In nisele caloriferelor.
  3. In spatele mobilierului si a altor obiecte de mobilier.
  4. Direct sub pervazurile ferestrelor.
  5. Zonele cu curenti reci.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste termostatele pe care le puteti utiliza acasa.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.