Ce este ecografia mamara?

0
(0)

Ce este ecografia mamara?Ecografia mamara (ecografia mamara de inalta rezolutie) este o metoda de diagnostic sofisticata pentru detectarea modificarilor tesutului glandei mamare. Detectarea timpurie este intotdeauna cea mai importanta parte a unui posibil tratament pentru o boala.

Ecografia mamara este o examinare a sanilor care se realizeaza cu ajutorul undelor de inalta frecventa, care creaza o imagine alb-negru a tesuturilor si a structurilor mamare. Medicii le recomanda pacientelor sa opteze pentru MedImages eco sani Cluj, pentru examinarea sanilor, cu scopul de a diagnostica prematur cancerul la san.

Avantajele examinarii cu ultrasunete in comparatie cu imaginea cu raze X

Ecografia mamara pentru depistarea precoce a cancerului de san are avantaje la femeile cu sani care sunt dificil de evaluat. Spre deosebire de mamografie, examinarea cu raze X a sanului, ultrasunetele poate examina mai bine sanii densi ai femeilor mai tinere, care sunt bogati in glande si tesut conjunctiv.

Examenul ecografic al sanului este foarte potrivit daca tesutul mamar este mai dens sau nodular. Buclele neclare sau alte descoperiri tactile pot fi adesea clarificate cu o examinare cu ultrasunete. Examenul cu ultrasunete arata daca modificarea este un chist umplut cu lichid sau o tumoare.

Motive bune pentru ecografia mamara

Pe de o parte, multi pacienti nici macar nu stiu ca exista acest examen, altii nu sunt siguri: cand este adecvata o ecografie mamara? Cat de des are sens sa faca o ecografie, si nu numai.

O ecografie mamara este o procedura imagistica, similara cu ultrasunetele in timpul sarcinii, in care sanul este prezentat intr-o procedura de imagine sectionala.

Aceasta inseamna ca, prin acest diagnostic, sanul poate fi afisat strat cu strat intr-o succesiune de imagini bidimensionale, uneori chiar tridimensionale.

Aceasta examinare nu are expunere la radiatii si poate fi efectuata mai ales la o varsta frageda.

O examinare sonografica regulata a sanului este utila daca cancerul de san a aparut deja in familie. Acest lucru se aplica si acelor femei care doresc pur si simplu mai multa siguranta decat este posibil prin simpla palpare.

Exista limite la procedura binecunoscuta de mamografie radiologica pentru sanii tineri. De exemplu, anomalii nu pot fi detectate in cazul „densitatii mamografice ridicate, adica a sanului tanar, sau la femeile care au alaptat mult timp si / sau au sanii mici. Este de asemenea, o expunere suplimentara la radiatii. Prin urmare, mamografia este oferita numai de asigurarile legale de sanatate ca examinare preventiva de la varsta de 50 la 69 de ani – si numai la fiecare doi ani.

Cand este indicata o ecografie mamara?

  • Ori de cate ori apare o modificare a sanului (nodul, umflaturi, durere, descarcare). In acest fel, este adesea posibil sa se faca distinctia intre o tulburare de cancer cu siguranta benigna si una suspectata.
  • Daca o examinare cu raze X a sanului (mamografie) nu duce la un rezultat clar, este posibil, in cazuri adecvate, sa se obtina certitudine prin intermediul ecografiei mamare.
  • Ca diagnostic, ecografia mamara are avantaje in timpul sarcinii si alaptarii si la femeile tinere, deoarece nu este asociata cu expunerea la raze X.
  • Chisturile care provoaca disconfort la nivelul pieptului pot fi golite in mod specific (perforate) in vederea ultrasunetelor.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante informatii pe scurt pe care este recomandat sa le cunoasteti in ceea ce priveste ecografia mamara, ce este aceasta dar si cand este necesar sa urmati o astfel de examinare a sanului/a sanilor.

Chiar daca medicul dvs. nu va recomanda sa urmati momentan o astfel de examinare, in cazul in care aveti unele nelamuriri cu privire la sanii dvs., cu siguranta puteti efectua o astfel de examinare a sanului intr-o clinica privata.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.