Care sunt serviciile tipice oferite de o casa funerara?

0
(0)

Termenul de casa funerara este adesea confundat cu un mortuar. Din acest motiv, in acest articol veti afla ce este o casa funerara, pentru ce sunt, ce servicii ofera etc.

Definitie

O definitie exacta a casei funerare ar fi: „Acea companie care este responsabila pentru oferirea de servicii funerare, cum ar fi inmormantari, incinerari sau servicii funerare in general”.”

Adica firma este cea care se ocupa de toate procedurile funerare, un alt lucru va fi o casa funerara care este cladirea in care se face lumanarea defunctului. Cei doi termeni sunt adesea confuzi, deoarece se crede ca fiecare casa funerara are propriul mortuar si este falsa.

In aceeasi casa funerara pot functiona mai multe case funerare. Din acest motiv, in cazul decesului unui membru al familiei, este recomandabil sa mergeti la o asigurare de deces sau la o casa funerara deasupra unei case funerare.

Daca mergeti la acesta din urma, va pot oferi si informatii.

Care sunt serviciile tipice oferite de o casa funerara

O casa funerara este responsabila pentru furnizarea unei serii de servicii pentru a consilia, ingriji si ajuta familiile celor decedati. Printre principalele servicii oferite de o casa funerara se numara:

  • Ca regula generala, compania funerara va fi responsabila pentru confirmarea faptului ca documentele necesare in acest tip de procedura sunt completate si livrate corect. In plus, se va ocupa de alte detalii, cum ar fi incheierea de acorduri cu cimitirele si mass-media.
  • Asigurati-va ca, in timpul actului de voalare, o familie si prieteni decedati au intotdeauna toate nevoile de baza acoperite, astfel incat sa nu fie nevoiti sa va faceti griji cu privire la nimic.
  • O casa funerare controleaza in orice moment procesul si coordoneaza toate acestea cu biserica, sau crematoriul, precum si cu diferitii participanti care participa la ultimul ramas bun al defunctului.
  • Casa funerara are printre atributiile sale si trimiterea sau primirea ramasitelor defunctului pana in cazul in care defunctul doreste sa fie ingropat sau incinerat intr-un alt loc (national sau international). In cadrul acestor sarcini externe va fi, de asemenea, pregatirea corpului care urmeaza sa fie plasat intr-un sicriu. Intra pe Funebre Dolj pentru detalii.
  • Cand decedatul este dus la casa funerara, el este uneori imbalsamat pentru a intarzia descompunerea. Adica, casa funerara va fi responsabila de efectuarea serviciilor de thanatoaesthetics si thanatopraxia in cazul in care este necesar.
  • Casa funerara pune de obicei deoparte una sau mai multe zone ale facilitatilor sale pentru ca familiile sa se adune in timpul vizitei. Multe case funerare ofera, de asemenea, servicii de previziune pentru cei care doresc sa-si pregateasca propriile servicii funerare in timpul vietii.

Ce lucreaza oamenii intr-o casa funerara

Angajatii companiilor funerare sunt cunoscuti sub numele de personal funerar. In cadrul acestui personal, s-ar putea face o distinctie intre cei care sunt dedicati propriilor servicii funerare si cei care sunt dedicati altor servicii complementare, cum ar fi serviciile administrative sau de marketing.

O casa funerara este cea care are contact cu procesul funerar in sine si cu familiile. Acestia sunt denumiti agenti funerari.

Studii despre impactul emotional al decesului

Cand oamenii se refera la moarte ca „decesul”, „mersul mai departe” sau „mersul intr-un loc mai bun”, acestia mascheaza moartea printr-un limbaj eufemistic. Multi oameni traiesc dupa mitul ca daca nu se vorbeste despre moarte; va trece fara durerea asociata cu pierderea unei persoane dragi. Acest lucru serveste doar la prelungirea procesului de doliu, care poate duce la nerezolvarea etapelor mortii. Modul in care oamenii deplang si intristeaza depinde de multi factori din viata lor, inclusiv, dar fara a se limita la urmatorii: genul, credintele despre moarte, tipul de personalitate si perceptia pierderii.

Limbajul emotiilor este vulnerabil la invatare, dar fiziologia sentimentelor pare atat de ferm ancorata incat chiar si diferentele de gen au un impact redus. Exista un numar tot mai mare de dovezi ca fiziologia emotiei este consecventa in functie de gen. Stim ca exista un profil fiziologic distinct pentru cel putin mai multe emotii si ca oamenii pot avea aceste reactii indiferent daca le eticheteaza sau nu drept sentimente. Oamenii stiu intuitiv ca diferite emotii produc stari fiziologice diferite. In articolul Universality of Emotions (1992), se afirma ca barbatii sunt la fel de probabil ca si femeile sa raspunda fiziologic si sa spuna ca simt o emotie.

Exista diferente de gen in situatii mai complexe in care femeile tind sa vorbeasca mai mult despre sentimente si sa foloseasca mai multa exprimare emotionala. „Trebuie sa intelegem ca atunci cand oamenii vorbesc despre sentimentele lor, exista un mare potential de comunicare gresita”, a spus Levenson. „Oamenii isi pot prezenta gresit in mod intentionat sentimentele sau pot sa nu stie cum se simt. S-ar putea sa nu stie cum sa descrie senzatiile care au loc in corpurile lor” (Universalitatea emotiilor, 1992). Genul influenteaza modul in care o persoana face fata mortii. Femeile privesc moartea cu mai multa tristete, in timp ce barbatii privesc moartea cu multumire.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.