Cum se mananca avocado: combinatii delicioase si surprinzatoare!

cum se mananca avocado

Cum se mananca avocado? Foarte simplu!

Avocado, aceasta sursa minunata de grasimi mononesaturate, cu puternice proprietati anticancerigene, al carui consum scade semnificativ riscul de boli cardiovasculare si intarzie aparitia semnelor imbatranirii, ar trebui inclus cat mai des in alimentatia noastra! Insa inainte de a vorbi despre cum se mananca avocado, trebuie sa ai grija atunci cand alegi acest fruct din supermarket: coaja trebuie sa aiba o tenta inchisa de verde, fara pete maronii, dar si putin moale, altfel fructul nu este suficient copt. Pentru a grabi coacerea, pune-l intr-o punga de hartie si tine-l  1-2 zile la temperatura camerei; odata taiat, avocado se pastreaza la frigider.

Apoi, fructul nu trebuie decat curatat si consumata pulpa untoasa, ca atare. Sau in una din urmatoarele combinatii:

Cum se mananca avocado –  idei care de care mai savuroase!

cum se mananca avocado
Nu exista o reteta unica referitoare la cum se mananca avocado, pentru ca acesta merge de minune in orice salata de fructe sau de legume! Iata cateva idei:

– salata de pipet de pui cu frunze de spanac, bucatele de avocado, porumb, parmezan, zeama de lamaie si ulei de masline;

– salata de avocado cu ou fiert, parmezan, putin prosciutto si feliute de rosii;

– salata de avocado cu rosii, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, oregano, otet de vin rosu, putin ulei de masline si sare si piper, dupa gust;

– salata de dovlecei cu avocado, alune sau migdale, putin ulei de masline si zeama de la o lamaie;

– salata de avocado cu legume cu frunze verzi, bucatele de portocala, ceapa rosie si zeama de lamaie sau putin otet balsamic;

– salata de avocado cu capsuni, bucatele de mandarine, nuci, legume cu frunze verzi si un strop de ulei de masline;

– salata de legume cu frunze verzi, avocado, ceapa rosie, putin zahar brun, sos de soia, otet de vin rosu si zeama de lamaie;

Si cate si mai cate combinatii poti face pentru a obtine salate minunate! Avocado merge foarte bine cu carnea de pui/ curcan, cu creveti, cu orez, cu ceapa rosie, cu rosii, dar si cu alune sau branza.

Iar daca nu vrei salata, iata si alte combinatii usoare si delicioase cu avocado:

– sandvici din paine integrala cu cateva feliute subtiri de avocado, cateva feliute de rosii, frunze proaspete de spanac, putin otet balsamic si, optional, putina branza proaspata;

– omleta cu avocado: cu 1-2 minute inainte de a lua ompleta de pe foc, adauga cateva bucatele de avocado;

– paine prajita cu piure de avocado: prajeste cateva feliute de paine neagra, unge pulpa de avocado zdrobita cu furculita pe paine, stoarce putina zeama de lamaie, adauga feliute de rosii proaspete, o picatura de ulei de masline, putin chilli sau fulgi ardei iute si sare si piper dupa gust;

– smoothie de avocado, banana, iaurt cu un continut mic de grasime, suc natural de portocale, putina miere si multa gheata!

– smoothie de avocado, mar, suc de mere, frunze de menta, suc de lime si gheata;

– smoothie de avocado, lapte degresat, iaurt cu aroma de vanilie, miere si gheata;

– paste de avocado cu branza de vaci si suc de lamaie, toate amestecate cu mixerul. Merge de minune la tartine si se poate orna cu patrunjel sau ceapa verde.
cum se mananca avocado

Cum se mananca avocado? Cu pofta!

Avocado este un fruct minunat, extrem de bogat in vitamina B, C, E, potasiu (avocado are un continut mai mare de potasiu decat bananele!), fibre insolubile si enzime minunate pentru digestie. Click aici pentru continutul de vitamine si minerale al fructului avocado.

Pofta mare… la sanatate!

;)

 

 

Spune-ti parerea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *