Spanac – Vitamine si Minerale
Spanacul este originar din Persia, informa sa salbatica, iar pentru prima data a fost cultivat in China, acum mai bine de 2000 de ani. Spanacul este o excelenta sursa de vitamina K, este bogat in nutrienti, ajuta la prevenirea cancerului, la scaderea riscului de aparitie a cataractei si a bolilor de inima. Un bun alcalin care regleza PH-ul natural al pielii.
Vitamine (100 g) :
| Vitamina E | 2, 08m g |
| Vitamina C | 9,6 mg |
| Vitamina B6 | 0,242 mg |
| Vitamina B1 | 0,095 mg |
| Vitamina B2 | 0, 236 mg |
Minerale:
| Niacina | 0, 490 mg |
| Magneziu | 87 mg |
| Fier | 3, 57 mg |
| Calciu | 136 mg |
| Potasiu | 466 mg |
| Zinc | 0,76 mg |
| Sodiu | 70 mg |

